"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Restaurant and Culinary Arts 1, 15 Credits

Swedish name: Måltids- och restaurangvetenskap 1

This syllabus is valid: 2013-08-26 valid to 2014-08-10 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 2MR051

Credit points: 15

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Restaurant Management: First cycle, has only upper-secondary level entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Required Knowledge

General entry requirements

Literature

  • Valid from: 2014 week 35

    Robinson Jancis
    Wines and spirits : understanding style and quality
    Rev. ed. : London : Wine and Spirit Education Trust : 2011 : xi, 2-278 s. :
    ISBN: 978-1-905819-15-7
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Svensson Jan-Erik
    Stora ölboken
    1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2013 : 220 s. :
    ISBN: 978-91-86287-24-5 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Te : från Sencha till Lapsang
    Bjerke Petter, Mauris Vernon, Pe Helén
    [Ny utg.] : Stockholm : Natur och kultur : cop. 2008 : 175, [1] s. :
    ISBN: 978-91-27-11665-8 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nilsson Anne
    Kaffe : kaffehistoria : rosterierna : baristatipsen
    1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2010 : 155 s. :
    ISBN: 978-91-86287-01-6 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Praktisk gastronomi : servera på restaurang
    Jonson Mats, Bagner-Jensmar Miriam, Lindahl Henning, Alfredsson Karin
    1. uppl. : Stockholm : Liber : 2008 : 168 s. :
    ISBN: 978-91-47-08263-6
    Search the University Library catalogue

    Livsmedelsvetenskap - senaste upplagan
    Nylander Annica (red), Nydahl Margaretha, Marklinder Ingela, Jonsson Lena
    Studentlitteratur :
    http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/32124-01/height/320/width/320/bild.jpg
    Mandatory

    The professional chef
    9th ed. : Hoboken, N.J. : John Wiley & Sons : c2011 : xix, 1212 p. :
    ISBN: 9780470421352
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Grönt : välja, hantera, tillaga
    Westerlind Nina, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
    Stockholm : Natur & kultur : 2011 : 400 s. :
    ISBN: 978-91-27-13138-5 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Kött : välja, hantera, tillaga
    Fällman Håkan, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
    Stockholm : Natur & kultur : 2009 : 287, [1] s. :
    ISBN: 978-91-27-11787-7 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern tappning
    Klötzke Gert, Berglund Per-Erik, Wahlström Niclas, Boström Donald
    Stockholm : Max Ström : 2009 : 248 s. :
    ISBN: 978-91-7126-170-0 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
    Wretman Tore, Claesson Stig
    [Ny utg.] : Stockholm : Forum : 2008 : 247 s. :
    ISBN: 978-91-37-13170-2 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    The Five Aspects Meal Model: a tool for developing meal services in restaurants
    Gustafsson Inga-Britt, Öström Åsa, Johansson Jesper, Mossberg Lena
    Journal of Foodservice : 2006 :
    Artikel i fulltext
    Mandatory

    Samhällsvetenskapliga metoder
    Bryman Alan, Nilsson Björn
    2., [rev.] uppl. : Malmö : Liber : 2011 : 690 s. :
    ISBN: 978-91-47-09068-6
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Forskningsmetodikens grunder : att planera, genomföra och rapportera en undersökning
    Patel Runa, Davidson Bo
    4., [uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2011 : 149 s. :
    ISBN: 978-91-44-06868-8
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Jönsson Håkan
    Den gastronomiska revolutionen
    Stockholm : Carlsson : 2012 : 224 s. :
    ISBN: 978-91-7331-484-8 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

  • Valid from: 2013 week 35

    Robinson Jancis
    Wines and spirits : understanding style and quality
    Rev. ed. : London : Wine and Spirit Education Trust : 2011 : xi, 2-278 s. :
    ISBN: 978-1-905819-15-7
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Svensson Jan-Erik
    Stora ölboken
    1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2013 : 220 s. :
    ISBN: 978-91-86287-24-5 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Te : från Sencha till Lapsang
    Bjerke Petter, Mauris Vernon, Pe Helén
    [Ny utg.] : Stockholm : Natur och kultur : cop. 2008 : 175, [1] s. :
    ISBN: 978-91-27-11665-8 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nilsson Anne
    Kaffe : kaffehistoria : rosterierna : baristatipsen
    1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2010 : 155 s. :
    ISBN: 978-91-86287-01-6 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Praktisk gastronomi : servera på restaurang
    Jonson Mats, Bagner-Jensmar Miriam, Lindahl Henning, Alfredsson Karin
    1. uppl. : Stockholm : Liber : 2008 : 168 s. :
    ISBN: 978-91-47-08263-6
    Search the University Library catalogue

    Livsmedelsvetenskap
    Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha, Nylander Annica
    1 uppl : Studentlitteratur : 2007 : ca 400 s. :
    Mandatory

    Grönt : välja, hantera, tillaga
    Westerlind Nina, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
    Stockholm : Natur & kultur : 2011 : 400 s. :
    ISBN: 978-91-27-13138-5 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Kött : välja, hantera, tillaga
    Fällman Håkan, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
    Stockholm : Natur & kultur : 2009 : 287, [1] s. :
    ISBN: 978-91-27-11787-7 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern tappning
    Klötzke Gert, Berglund Per-Erik, Wahlström Niclas, Boström Donald
    Stockholm : Max Ström : 2009 : 248 s. :
    ISBN: 978-91-7126-170-0 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
    Wretman Tore, Claesson Stig
    [Ny utg.] : Stockholm : Forum : 2008 : 247 s. :
    ISBN: 978-91-37-13170-2 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Gustafsson Inga-Britt
    Culinary Arts and Meal Science - a new scientific research discipline
    Food Service Technology : 2004 :
    Artikel i fulltext
    Mandatory

    The Five Aspects Meal Model: a tool for developing meal services in restaurants
    Gustafsson Inga-Britt, Öström Åsa, Johansson Jesper, Mossberg Lena
    Journal of Foodservice : 2006 :
    Artikel i fulltext
    Mandatory

    Samhällsvetenskapliga metoder
    Bryman Alan, Nilsson Björn
    2., [rev.] uppl. : Malmö : Liber : 2011 : 690 s. :
    ISBN: 978-91-47-09068-6
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Forskningsmetodikens grunder : att planera, genomföra och rapportera en undersökning
    Patel Runa, Davidson Bo
    4., [uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2011 : 149 s. :
    ISBN: 978-91-44-06868-8
    Mandatory
    Search the University Library catalogue