Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 2 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Om enheten

Fram till 1 januari 2020 hette vi Enheten för externa relationer. Vårt nya namn är Enheten för forskningsstöd och samverkan, vilket också tydligt speglar vad vi jobbar med.

Forskningsstöd

Forskningsstöd, eller Research Support Office, fungerar som ett internt stöd för universitetets forskare, administratörer och ledning i frågor som rör forskningsfinansiering. Till exempel när det gäller att sprida information om aktuella utlysningar, ge skrivstöd eller hjälpa till med projektbudget och revision.

Samverkan

På samverkanssidan jobbar vi för att underlätta Umeå universitets samarbete med det omgivande samhället, både när det gäller forskning och utbildning. Det innebär bland annat att vi:

Skapar tillfällen för forskare, studenter, lärare och samhälle att mötas 

Till exempel genom att arrangera mötesplatser som AIMday och Räkmacka. Men också genom att koordinera satsningar på samverkansinslag i utbildning likt Co-op, Cooperative education, där studenter varvar sina teoretiska studier med jobbperioder ute hos företag. 

Ger stöd i att ta idéer och samarbeten vidare

Till exempel genom att informera om olika sätt att samverka på, medel som kan ge nya samarbeten en välkommen skjuts och förstås hjälpa till att koppla ihop frågor med rätt kompetenser. 

Inventerar den samverkan som finns vid Umeå universitet och i regionen – och föreslår förbättringar 

Till exempel genom projekt som: