Hoppa direkt till innehållet
printicon

Vill du bli polis?

Under din utbildning kommer du att möta många olika människor som hjälper dig fram till att få en så bra utbildning som möjligt. Vår vision är att Umeå universitet ska erbjuda den bästa polisutbildningen i världen.

Vill du bli polis?

Läs mer om aktuella ansökningsdatum och ansök hos Rekryteringsmyndigheten!

Varför Umeå?

Du kommer under utbildningen att ställas inför både spännande och lärorika situationer som ska göra att ditt lärande till polis blir både gynnsamt och roligt. Utbildningen knyter ihop teori med praktik under lärande och reflektion i många olika lärmiljöer såsom lärosalar, övningslokaler och utomhusmiljöer. Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet utnyttjar fördelen med att vara den nordligaste utbildningen i Sverige, så det blir övningar och lektioner på både snö, is och barmark.

Toppmoderna miljöer

Det kommer att finnas möjlighet att utnyttja våra toppmoderna utbildningsmiljöer i samverkan med både lärare och studenter. Polisutbildningshuset i Umeå är en av Europas modernaste utbildningsmiljöer för poliser. I nära anslutning till Polisutbildningshuset hittar ni också träningsanläggningen IKSU, som är en av Europas största träningsanläggningar.

Unika övningar och samverkan

Umeå polisutbildning har flera unika inslag i sin undervisning som exempelvis samverkan med övriga blåljusutbildningar där ni kommer att öva tillsammans i både små och stora händelser. Samverkan med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB på Sandö, är unik i sitt slag. Vi erbjuder också en alldeles särskild bilträning med fina möjligheter till vinterkörning. Vi nyttjar även möjligheten med att samverka med flera andra utbildningar på campus i Umeå såsom psykologprogrammet, omvårdnadsprogrammet mm.

Kvalité och personlig utveckling

Du kommer känna dig välkommen och sedd för den du är. Vi bryr oss om individen och satsar på bästa utbildningskvalitén för just dig. Du kommer mötas av utmaningar och din personliga utveckling kommer vara i fokus.

Campus eller Distans

Polisutbildningen i Umeå erbjuder förutom den campusförlagda utbildningen även utbildning på distans, där du kan läsa teoridelarna på hemmaplan. Under dessa delar tar du hjälp av digitala föreläsningar, videomöten och andra digitala hjälpmedel. Teoridelarna tillämpas sedan med praktiska övningar och färdighetsämnen. Varje termin är distansstudenterna på plats på campus 4-5 tillfällen med en vecka per tillfälle.

Funderar du över något?

Har du fler funderingar eller frågor kring utbildningen, antagningsprocessen eller yrket? Du hittar mer information via länkarna längst ned på denna sida.