Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 februari 2021)

printicon

Kostvetenskap

Reportage

Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa
Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa

Carita Bengs har uppmärksammat hur individuellt ansvar för kropp och hälsa kommer till uttryck.

Infrastrukturer

ProMeal
ProMeal (Prospects for Promoting Health and Performance by School Meals in Nordic Countries), är ett interdisciplinärt nordiskt projekt mellan...
Forskningsämne: Kostvetenskap

Nyheter

Dåliga förutsättningar för skollunchen
Dåliga förutsättningar för skollunchen

Trots goda ambitioner kan skollunchen upplevas som rörig, svårorganiserad och stressig.

Målet med måltiden inte bara bli mätt
Målet med måltiden inte bara bli mätt

En ny avhandling visar att det finns skillnader mellan män och kvinnors ätande under tjänsteresan.

Medelhavskost studeras mot demens vid diabetes
Medelhavskost studeras mot demens vid diabetes

Kan medelhavskost och träning bromsa utvecklingen av demens vid typ 2-diabetes? Det ska nu studeras.

Forskningsprojekt

Gastronomi i väglöst land
Forskningsämne: Kostvetenskap
Tid 4 november 2020 till 3 november 2022
Typ av projekt Forskningsprojekt
Skollunchen i daglig praktik för elever med ADHD och/eller autismspektrumstillstånd
Forskningsämne: Kostvetenskap
Tid 1 september 2020 till 30 augusti 2025
Typ av projekt Doktorandprojekt
Sveriges mest kända mamsell
Forskningsämne: Kostvetenskap
Tid 1 september 2019 till 31 december 2021
Typ av projekt Forskningsprojekt
Dietist på distans (DiOn)
Forskningsämne: Kostvetenskap
Tid 15 augusti 2018 till 14 juni 2024
Typ av projekt Forskningsprojekt
Måste alla grundskoleelever kunna steka pannkakor när de går ut årskurs 9?
Forskningsämne: Kostvetenskap
Tid 1 februari 2018 till 31 december 2021
Typ av projekt Forskningsprojekt