Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Kostvetenskap

Reportage

Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa
Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa

Carita Bengs, professor i kostvetenskap, har uppmärksammat hur individuellt ansvar för kropp och hälsa.

Infrastrukturer

ProMeal
ProMeal (Prospects for Promoting Health and Performance by School Meals in Nordic Countries), är ett interdisciplinärt nordiskt projekt mellan...
Forskningsämne: Kostvetenskap

Nyheter

Medelhavskost studeras mot demens vid diabetes
Medelhavskost studeras mot demens vid diabetes

Kan medelhavskost och träning bromsa utvecklingen av demens vid typ 2-diabetes? Det ska nu studeras.

Ny institution strävar efter gastronomisk folkhälsa
Ny institution strävar efter gastronomisk folkhälsa

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap inrättades 1 januari 2020 och har landets största bredd.

Vad händer när man flyttar dietist-behandling online?
Vad händer när man flyttar dietist-behandling online?

Sarah Persson undersöker om onlinebehandling kan jämställas med fysiskt möte med dietist.

Forskningsprojekt

Dietist på distans (DiOn)
Forskningsämne: Kostvetenskap
Tid 15 augusti 2018 till 14 juni 2024
Typ av projekt Forskningsprojekt
Dietist på distans – en utvärdering av internetbaserad dietistbehandling inom hälso- och sjukvård
Forskningsämne: Kostvetenskap
Tid 15 augusti 2018 till 14 juni 2024
Typ av projekt Doktorandprojekt