Hoppa direkt till innehållet

Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 19 november 2020)

printicon

Kostvetenskap

Reportage

Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa
Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa

Carita Bengs, professor i kostvetenskap, har uppmärksammat hur individuellt ansvar för kropp och hälsa.

Infrastrukturer

ProMeal
ProMeal (Prospects for Promoting Health and Performance by School Meals in Nordic Countries), är ett interdisciplinärt nordiskt projekt mellan...
Forskningsämne: Kostvetenskap

Nyheter

Målet med måltiden inte bara bli mätt
Målet med måltiden inte bara bli mätt

En ny avhandling visar att det finns skillnader mellan män och kvinnors ätande under tjänsteresan.

Medelhavskost studeras mot demens vid diabetes
Medelhavskost studeras mot demens vid diabetes

Kan medelhavskost och träning bromsa utvecklingen av demens vid typ 2-diabetes? Det ska nu studeras.

Ny institution strävar efter gastronomisk folkhälsa
Ny institution strävar efter gastronomisk folkhälsa

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap inrättades 1 januari 2020 och har landets största bredd.

Forskningsprojekt

Dietist på distans (DiOn)
Forskningsämne: Kostvetenskap
Tid 15 augusti 2018 till 14 juni 2024
Typ av projekt Forskningsprojekt
Dietist på distans – en utvärdering av internetbaserad dietistbehandling inom hälso- och sjukvård
Forskningsämne: Kostvetenskap
Tid 15 augusti 2018 till 14 juni 2024
Typ av projekt Doktorandprojekt