Hoppa direkt till innehållet
printicon

Fängslande interaktion (i2Lab)

Forskningsgruppens huvudfokus finns inom området Immersive Interaction (interaktionsimmersion). En intelligent miljö baserad runt användarcentrerad design – interaktion där användarnas naturliga interaktionssätt inte ändras.

Mer specifikt så utvecklar vi perceptuell användarinteraktion baserad på seende där användarnas beteende och handlande automatiskt förstås och tolkas av ett datorsystem så att det kan kommunicera med användare och bete sig precis som om det vore en människa. För Immersive Interaction behövs inga konventionella interaktionstekniker (fysiska inmatningsmetoder som mus och keyboard) eftersom systemet förstår och beter sig efter användarnas handlande.

I2Lab's aktiviteter spänner över forskning och utvecklande av 'immersive vision' för mobila och gripbara interface tillsammans med deras användarvänlighet. I2Lab's forskning syftar till att utforska möjligheter för visualisering och interaktion. Detta omfattar bildbehandling, Datorseende, 2D/3D-visualisering och Immersive Interaction inom forskningsområden som Tangible User Interfaces, Mixed Reality, Seamless och Ubiquitous Computing.

Grupp alumner

Muhammad sikandar lal Khan
Doktorand i multimodal signalbehandling

Dr. Farid Abedan Kondori
Analysingenjör vid Volvo Cars AB

Dr. Bo Li
Datorvisionsforskare vid ManoMotion AB

Dr. Zhihan Lu
Forskare vid Ocean University of China

Dr. Alaa Halwani
Algoritmutvecklingsingenjör vid Fingerprint Cards