Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Forskarfredag

ForskarFredag Digital 27 november 2020. ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter i hela Sverige, alltid den sista fredagen i september, förutom i år. Målgruppen är den breda allmänheten med en särskild inriktning mot barn och unga.

Två barn experimenterar under Umeå universitets  ForskarFredag 2019
fre
27
nov
ForskarFredag Digital 2020
Tid 15:45 - 19:30
Plats https://live.umu.se/forskarfredag/

Upplev Umeås största vetenskapsfestival digitalt den 27:e november! Följ med Curiosum på en vetenskaplig upptäcksfärd, experimentera tillsammans med forskare, njut av en spektakulär fysik- och kemishow och mycket, mycket mer. 

Håll dig uppdaterad om det aktuella programmet: 

ForskarFredag på Curiosum

Forskarfredag nationellt

 

Följ hela programmet via streamhttps://live.umu.se/forskarfredag 

Om ForskarFredag

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter över hela Sverige. ForskarFredag skapar mötesplatser och dialog mellan forskare och allmänhet, visar vad vetenskap är, hur forskning går till och hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara. Vi vill utmana stereotypa föreställningar om forskare och berätta om hur det egentligen är att jobba som forskare. Vi vill ge unga nya förebilder och inspirera till högre utbildning och en forskarkarriär.

Vanligtvis hålls ForskarFredag den sista fredagen och lördagen i september. I år har evenemanget flyttats fram i tiden med anledning av Covid-19-pandemin. Årets evenemang kommer att arrangeras den 27-28 november, som en del av European Researchers’ Night

ForskarFredag 2020 stöds nationellt av:

AFA Försäkring, Carl Tryggers Stiftelse för Vetenskaplig Forskning, EU:s forsknings- och innovationsprogram Horisont 2020, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, Jernkontoret, Kungl. Vitterhetsakademien, Oscar och Maria Ekmans Donationsfond, Rymdstyrelsen, SULF – Sveriges universitetslärare och forskare, Sveriges ingenjörer, Vetenskapsrådet, Vinnova, Wenner-Gren Stiftelserna, Åforsk.

www.forskarfredag.se