Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 14 januari 2021)

Nyheter Företagsforskarskolan

Ny avancerad reningsteknik förbättrar avloppsvattenkvalitet
Publicerad: 26 nov, 2020

En elektroperoxonprocess, som ger bättre reningseffekt än ozonering, är i fokus i Majids avhandling.

Fyra frågor till Martin om gröna superhjältar på ForskarFredag
Publicerad: 17 nov, 2020

På ForskarFredag berättar Martin lekfullt om mikroalger till avloppsvattenrengöring och göda tomater.

Vidtar vi rätt åtgärder för att skapa en cirkulär ekonomi?
Publicerad: 16 nov, 2020

Ny avhandling analyserar effekter av åtgärder och incitament som ska främja en cirkulär ekonomi.

Forskningsgenombrott kan rädda liv vid nervgasförgiftning
Publicerad: 05 nov, 2020

Studie vid FOI och på Företagsforskarskolan löser en gåta som gäckat forskare i över 50 år.

Ny kunskap om mat kan förbättra barnhälsovården
Publicerad: 11 sep, 2020

Dietist och gastronom Ulrica Johansson fördjupar sig i optimerad tilläggskost för små barn i sitt projekt.

Ny flisningsmetod leder till effektivare användning av vedråvara
Publicerad: 19 aug, 2020

De första stegen är viktiga för att öka utbytet från skogsråvaran skriver Jessica Timmerfors i sin avhandling.

Utbyte av kunskaper under praktiken på Boliden
Publicerad: 11 aug, 2020

På Företagsforskarskolan ingår tre månaders praktik. Johan Lidman tycker att den har varit mycket givande.

Går in i uppdraget med stort engagemang
Publicerad: 16 jun, 2020

Fler bra projekt och att bidra till en god miljö för doktoranderna ser Charlotta som viktiga arbetsuppgifter.

Hon fortsätter sin karriär inom avfallshantering
Publicerad: 18 maj, 2020

Efter examen fortsätter Mar Edo att arbeta med avfallshantering men närmare branschen.

Kommer att sakna doktoranderna
Publicerad: 23 apr, 2020

Med kompetens i samverkan och nätverkande har Benkt bidragit till Företagsforskarskolans framgång.

Fortsätter karriären som postdoktor i omvårdnad
Publicerad: 06 apr, 2020

Alumn Susanna Pusa har fått en tjänst med det fokus som hon önskade på Ersta Sköndal Bräcke Högskola.

Information till doktorander, handledare och externa parter
Publicerad: 25 mar, 2020

Företagsforskarskolan ställer in samtliga planerade aktiviteter fram till sommaren på grund av coronaviruset.

Samverkanspris till läkemedelskemist
Publicerad: 13 mar, 2020

Teknisk-naturvetenskapliga fakultetens samverkanspris 2020 tilldelas professor Anna Linusson Jonsson.

Samordnare till Företagsforskarskolan sökes
Publicerad: 24 feb, 2020

Företagsforskarskolan söker en ny samordnare från och med 1 maj.

Ny föreståndare vill vidga nätverk mellan näringsliv och akademi
Publicerad: 20 feb, 2020

Patrik Rydén brinner för samverkan och menar att Företagsforskarskolan kan fungera som en katalysator.