Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Nyheter Företagsforskarskolan

Flisstudier får fint forskningspris
Publicerad: 12 apr, 2021

Jessica Gard Timmerfors, alumn från Företagsforskarskolan, får utmärkelsen Young Researcher´s Award.

Unikt projekt om småbarnsmat får stort medialt intresse
Publicerad: 08 apr, 2021

Det vi äter som små barn har stor betydelse för hälsan på lång sikt. Men hur får vi barnen att gilla grönt?

Ortnamn i Jämtland avslöjar medeltida bebyggelseexpansion
Publicerad: 22 mar, 2021

Varför heter en by det ena eller det andra? Svaren finns att få i en ny avhandling av Josefin Devine.

Metallföroreningar i vattenmiljön påverkar även fåglar på land
Publicerad: 12 feb, 2021

Johan Lidman visar i sin avhandling att metaller i vatten ger negativa effekter på insektsätande fåglar.

”Industrin behöver också akademikontakten”
Publicerad: 03 feb, 2021

CHECK samlar Umeåforskare och de största industrierna inom cement- och kalkproduktion i Sverige.

Ny avancerad reningsteknik förbättrar avloppsvattenkvalitet
Publicerad: 26 nov, 2020

En elektroperoxonprocess, som ger bättre reningseffekt än ozonering, är i fokus i Majids avhandling.

Fyra frågor till Martin om gröna superhjältar på ForskarFredag
Publicerad: 17 nov, 2020

På ForskarFredag berättar Martin lekfullt om mikroalger till avloppsvattenrengöring och göda tomater.

Vidtar vi rätt åtgärder för att skapa en cirkulär ekonomi?
Publicerad: 16 nov, 2020

Ny avhandling analyserar effekter av åtgärder och incitament som ska främja en cirkulär ekonomi.

Forskningsgenombrott kan rädda liv vid nervgasförgiftning
Publicerad: 05 nov, 2020

Studie vid FOI och på Företagsforskarskolan löser en gåta som gäckat forskare i över 50 år.

Ny kunskap om mat kan förbättra barnhälsovården
Publicerad: 11 sep, 2020

Dietist och gastronom Ulrica Johansson fördjupar sig i optimerad tilläggskost för små barn i sitt projekt.

Ny flisningsmetod leder till effektivare användning av vedråvara
Publicerad: 19 aug, 2020

De första stegen är viktiga för att öka utbytet från skogsråvaran skriver Jessica Timmerfors i sin avhandling.

Utbyte av kunskaper under praktiken på Boliden
Publicerad: 11 aug, 2020

På Företagsforskarskolan ingår tre månaders praktik. Johan Lidman tycker att den har varit mycket givande.

Går in i uppdraget med stort engagemang
Publicerad: 16 jun, 2020

Fler bra projekt och att bidra till en god miljö för doktoranderna ser Charlotta som viktiga arbetsuppgifter.

Hon fortsätter sin karriär inom avfallshantering
Publicerad: 18 maj, 2020

Efter examen fortsätter Mar Edo att arbeta med avfallshantering men närmare branschen.

Kommer att sakna doktoranderna
Publicerad: 23 apr, 2020

Med kompetens i samverkan och nätverkande har Benkt bidragit till Företagsforskarskolans framgång.