Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Humlab

Humlab på huvudcampus finns i Samhällsvetarhuset, under universitetsbiblioteket. Labbet omfattar totalt över 600 kvadratmeter och började byggas 1999 av det som då var en stor lärosal, och har sedan dess utökats med ytterligare två intilliggande lokaler och inrymmer nu även ett makerspace, en ljudstudio, ett konferensrum, presentationsytor och arbetsplatser för systemutvecklare och IT-pedagog.

Humlab på huvudcampus

Labbets olika delar kan användas används för presentationer, undervisning, forskningsarbete, studier, konstnärligt arbete och för möten/grupparbeten. Lokalerna kan bokas av personal men ej studenter. Humlabs registrerade användare har tillgång till lokalerna dygnet runt.

I lokalerna finns både bekväma och avskilda sittplatser och avancerad teknik som exempelvis flera stora sammankopplade skärmar. Förutom den dagliga verksamheten arrangeras ofta föreläsningar, seminarier, konferenser, kurser och andra event. 

Datorarbetsplatser - lokal H1

I H1 finns 14 arbetsplatser med datorer som har stora skärmar och de senaste versionerna av program som Photoshop och InDesign, 3D-program som Maya och Autodesk 3ds Max, samt program för att skapa datorspel, program för att hantera kartor och geografiska informationssystem och program för att hantera kvalitativt forskningsmaterial. Det går dessutom att låna ytterligare utrustning, t.ex. ritpennor och ljudinspelningsutrustning.

Studenter får inte att boka enskilda arbetsstationer, utan det är först till kvarn som gäller om du vill använda dem. Har någon lärare bokat hela lokalen för undervisning har den och dess grupp förtur till datorerna.

I H1 finns också arbetsstationer med specialutrustning, till exempel två digitala ritskärmar och datorer specialutrustade för videoredigering och arbete med 3D-modeller.

Presentationsyta - lokal H2

I H2 finns en stor bakprojicerad skärm (dvs, projektorn hänger inte i taket framför utan sitter i ett rum bakom skärmen). Den kallas 4k:n, eftersom den är ungefär 4000 pixlar bred. Skärmen används ofta för seminarier och föreläsningar, den har bra ljudutrustning och funkar även fint för att visa film och annat.

 

Vid frågor om användaraccess eller bokning av lokaler