Hoppa direkt till innehållet
printicon

Humlab-X

Humlab-X är vårt nyaste labb och byggdes upp 2012. Det ligger på Konstnärligt campus, vackert beläget med utsikt över Umeälven.

Vid Konstnärligt Campus finns också Arkitekthögskolan, Konsthögskolan och Designhögskolan vid Umeå universitet, samt Bildmuseet och Sliperiet. Humlab-X fungerar som en mötesplats och ett nav för verksamheterna och deras studenter.

Humlab-X har ofta samarbeten med, och besök från, företag, organisationer, internationella gäster och konstnärer. En bibehållen koppling till verksamheterna vid huvudcampus är också viktigt.

Teknik och lokaler att hyra

Centralt i lokalen finns triptykskärmen, en triangulär skärm uppbyggd av 88 st små microtiles-skärmar.

I Humlab-X finns arbetsstationer med Mac-datorer och två ritskärmar för utlåning till användare. Här finns också platser för möten, undervisning, presentationer och utställningar.

Konferensrummet i Humlab-X har en skärmvägg med 16 skärmar och fyra enskilda skärmar. Lokalen lämpar sig väldigt bra för möten via skype. I HX finns också "Glasrummet", som fungerar som mötesrum och simuleringsstudio för exempelvis experiment med ljud och ljus. 

"Wetlab" är Humlab-X teknikverkstad för forskare och studenter som vill lära sig mer om digital teknik och elektronik. Under 2015 färdigställdes också "Displaystudion" med två stora vinklade skärmar.

Wetlab används vid kurser och workshops, ofta på nybörjarnivå och öppna för alla. Till exempel har vi haft kurser i hur man lagar sin gamla spelkonsol. Hör av dig till Humlabs personal om du har förslag på verksamhet du skulle vilja använda Wetlab till!

Möblerna i Humlab-X har valts speciellt för att fungera för både möten och individuellt arbete. Totalt omfattar Humlab-X 435 kvadratmeter. 

Vid frågor eller bokning av Humlab-X