Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Shut Up and Write! skrivgrupp

Idén med Shut Up and Write! (SUAW) är att man träffs någonstans informellt, som ett café, och skriver tillsammans i 25-minuter (Pomodoro Technique) följt av 5 minuters paus. Avbrottet är en chans att småprata och göra det stundtals mycket ensamma akademiskt skrivandet till en social aktivitet. Och ingen kommer någonsin att säga "hålla tyst!".

Skrivgruppen Shut Up and Write! kommer att börja igen för hösten onsdagen den 4 september 2019 från 8:00-10:00 (och sedan varje onsdag) i Café Lindell bredvid biblioteket. Vi brukar sitta på sidan närmast Humanistiska byggnaden och ha en lite skylt så du hittar oss. Oroa dig inte om du inte kan komma precis klockan 8:00; det går bra att ansluta när som helst fram till 10:00. Gruppen har en mycket avslappnad och vänlig atmosfär. Känn dig välkommen!

Vi startar också en fredagsgrupp från 6 september 9:00-11:00 i Pentryt i Humanisthuset för alla som inte kan på onsdagar eller vill delta vid båda tillfällena.

Byt miljö för ditt skrivande - du kommer bli förvånad över hur mycket du kan få gjort på två timmar i en SUAW-grupp. Ta chansen att koncentrerat arbeta med någon av de uppgifter du har skjutit upp!

Alla anställda och forskarstuderande oavsett disciplin eller fakultetstillhörighet är välkomna. SUAW kan vara till stor hjälp för doktorander, postdocs och dem i humaniora (som ofta arbetar ensamma). Det är också en utmärkt möjlighet att träffa människor utanför din instution och för de som är nya i Umeå.

Kom och prova om se du tycker att det här är något som passar dig! Kontakta mig gärna på eavan.odochartaigh@umu.se om du har några frågor eller skulle vilja bli uppsatt på gruppens e-postlista.

Du kan läsa mer om hur metoden "Shut Up and Write!" fungerar via länkarna nedan:

thesiswhisperer.com/shut-up-and-write/

theresearchwhisperer.wordpress.com/2017/09/19/write-that-thing/#more-7815