Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 maj 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Föreläsningar i Aula Nordica

12:05 - 13:00
Det handlar inte om vilka förutsättningar man har, utan vad man väljer att göra med dem 

Föreläsare: Aron Anderson
Under en spännande föreläsning med mycket skratt, användbara verktyg och många insikter får du ta del av Arons erfarenhet av att maximera sin potential och nå sina mål, oavsett hinder.

Aron är en äventyrare som har rest jorden runt och pressat sig själv i extrema situationer för att inspirera andra att kämpa för sina drömmar. Han har deltagit i 4 Paralympics i 3 olika grenar, bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro, simmat 37 km över Ålands hav, skidat till Sydpolen och genomfört andra utmaningar som krävt ovanlig styrka både mentalt och fysiskt. Hans motto är: Ju större mål – desto häftigare resa. 

Aron Anderson är vinnare i årets upplaga av tv-programmet "Vinnarskallar".

 

 

13:15 - 14:00
Dagens rörelsemönster – hur och vad kan vi göra åt det?

Föreläsare: Elin Ekblom Bak
Nutidens dagliga rörelsemönster är mer komplext än någonsin; där det finns dom som rör sig väldigt mycket och dom som rör sig väldigt lite - och en blandning av de båda under olika delar av dagen. Därtill är hälsobudskapen som förmedlas många och ibland förvirrande, och ofta inte baserade på vetenskaplig evidens. Så hur ser det egentligen ut? Och vad betyder det för hälsan och prestationsförmågan?

Elin Ekblom Bak är docent och forskare inom folkhälsa och fysisk aktivitet vid GIH, Stockholm.

 

 

 

14:05 - 14:45
Det farliga livsnödvändiga fettet - en fet föreläsning

Föreläsare: Michael Svensson
Hur omsätts fett i kroppen och var hamnar fetterna beroende på vad vi äter och hur mycket vi rör på oss? Kommer även att ge en översikt om fettcellerna som hormonproducerande fabriker vilka påverkar hälsan. Sist men inte minst kommer föreläsningen belysa vilket typ av träning som bäst tränar upp fettförbränningen.

Michael Svensson är lektor i idrottsfysiologi vid avdelningen för idrottsmedicin vid Umeå universitet. Michael forskar och undervisar inom träning och nutrition.