Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Try it out

Prova på någon av följande aktiviteter. Observera att vissa kräver anmälan i förväg.

try_out.jpg

09:15 - 10:00  Mindfulness för studenter

Lokal: Norrsken, Universum
Workshop i medveten närvaro för att förebygga och minska negativa konsekvenser av stress. (10 deltagare, endast för studenter.) Anmälan till: margareta.hultman@umu.se

10:00 - 15:00  Pilgrimsvandring på Hässingsbergets naturreservat - att vandra nära hjärtat.

Samling: utanför Universum, stora entrén på campus
Att pilgrimsvandra handlar om att ta ett steg åt sidan från det som är vår vardag. Att ge plats och rymd för att vara i vandringen, i andningen och stegen. Att visa omsorg om både kropp och själ. Vandringen inleds med en introduktion. Var och en tar med sig lunchmatsäck och vatten. Vår vandringsled är ca 3 kilometer med pauser för reflektion och lunch. Vi vandrar oavsett väder, så välj kläder som gör det angenämt och bekvämt. Begränsat antal platser.

Ledare: Erik Hansson, diakon och meditationsledare och Susanne Dahl, studentpräst Kyrkan på campus. Frågor och anmälan: susanne.dahl@kyrkanpacampus.se

Inställt: Lunchfys med Tough Training Group Umeå

Inställt!
Stationsbaserad och lustfylld cirkelträning med Tough Training Group Umeå, TTGU. Alla kan vara med, från nybörjare till härdad idrottselit. Passa på att testa på TTGU:s filosofi: ”kom ut och ta i” och ”träna otvunget under bar himmel”.
Läs mer om TTGU: https://www.ttgu.se/

11:00 - 15:00  Testa parasport

Drop in mellan fontänen och MIT-huset.
Västerbottens parasport förbund tillsammans med arbetsterapeutprogrammet erbjuder en möjlighet att testa parasport, bl.a. genom hinderbana och pingis för synnedsatta.

11:00 - 15:00  Testa din lungkapacitet

Drop in vid den nya Paviljongen utanför Universum.
Hur mycket blåser du? Testa din lungkapacitet och få tips och inspiration hur du kan sluta med tobak. Arrangörer: diplomerade tobaksavvänjare Jeanette Lundberg, folkhälsovetare vid Studenthälsan och Ywonne Wiklund, hälsoutvecklare, Region Västerbotten.

11:00 - 15:00  Låna sport- och aktivitetsprylar

Drop in vid den nya Paviljongen utanför Universum.
Fritidsbanken och Sharing City Umeå ställer sitt sortiment till förfogande för den som vill låna. Självklart är allt gratis!

11:00 - 15:00  Rörelsescreening

Drop in i Universum.
Testa din rörlighet! Passa på att göra en screening av de område du önskar och få tips av fysioterapeutstudenter på individuell träning för att öka din rörlighet.

11:00 – 15:00  Testa kampsport med Umeå Kampcenter

Kom förbi vid MIT-fontänen för att veta mer och prova på!
Umeå Kampcenter är en förening med stilarna Självförsvar för kvinnor och transpersoner, Jujutsu, Kickboxning och Brasiliansk Jiu-jitsu. Vi bjuder på tekniker inom slag och spark, grappling, nedtagningar och självförsvar - något för alla!

12:15 - 17:00  Vandring Tavelsjö med IKSU Frilufts

Anmälan: Kontakta tove.mars@umu.se om du vill delta
Samling:
IKSU
Obs, endast för studenter! Kostnadsfri transport med minibussar från IKSU Sport kl. 12:15, åter ca.17. Tag med egen lunch och kläder efter väder. (15 platser.)

12:15 - 13:15  Meditation med kyrkan på campus

Drop in Kyrkan på campus, Naturvetarhuset

Meditation 12.15-12.45 PM, University Chaplaincy (Kyrkan på campus), Natural Science building. We learn how to practice silence and stillness in our everyday life. No knowledge of meditation is necessary – we just sit, keep quiet and breathe. Will be held in English!

13:30 - 15:00  Tai chi

Drop in på Södra ängarna, nedanför SLU. Vid regn hålls passet i Rotundan, Universum med start kl. 15.
Tai Chi 24 form (Yang stil) är en förenklad stil med rehabiliterande effekt som leder till bättre hållning, balans, koncentration, muskelstyrka, uthållighet och minne. Tai chi är fri från religion och politiska ideologier. Inga förkunskaper krävs, alla kan delta oavsett kondition. Bekväma kläder och vanliga träningsskor rekommenderas. Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan och instruktör Ritva Alalantela.

Inställt: Brottarfys i Polishuset

Inställt!
Lokal: vån 4 Polisutbildningshuset på Campus
Kom och testa funktionell träning med kroppen och kompis som belastning. Temat är kamp, svett och samverkan. Inga förkunskaper krävs. Ta med kollegiet eller varför inte hela klassen? Allt ni behöver är träningskläder, rena skor eller barfota.

Mer information om insläpp vid anmälan. Obs! Kom ombytt, det finns inga omklädningsrum på plats. Instruktör är Conny Tärnklev, lärare på Polisutbildningen.

Inställt: Traillöpining med IKSU Multisport


Inställt!

Samling: Bräntberget
Bra att ha med är löparskor, oömma kläder efter väder, något att dricka och en torr tröja till efter. Vi kommer att hålla ”fart efter kamrat” så att alla kan vara med. Mer information kommer efter anmälan, måndag den 9/9.

15:00 - 16:00  Löpskola

Fullbokat!
Samling:
Friidrottsarenan campus, ovanför IKSU Sport
Lär dig att springa rätt och lätt – få råd kring din löpning av löpexpert och fys- och friidrottstränare Anneli Johansson från Idrottshögskolans. Inga förkunskaper behövs, kanske vill du komma igång med löpning eller utvecklas ytterligare en nivå, alla är välkomna. Kläder efter väder.

17:00 - 18:00  Crossfit för nybörjare

Anmälan stängd!
Samling: Boxen Umeå Syd - Teg
Vill du testa CrossFit?! Boxen Umeå Syd - Teg erbjuder ett träningspass vilket kommer utmana dig oavsett träningsbakgrund, alla är välkomna! Du kommer svettas och sannerligen gå från passet med ett leende på läpparna. På plats finns det coacher som demonstrerar så att din träning blir så bra som möjligt!
Läs mer om Boxen: http://www.boxenumea.se/

18:00 - 19:00  Crossfit för nybörjare

Anmälan stängd!
Samling: Boxen Umeå - Mariedal
Vill du testa CrossFit?! Boxen Umeå - Mariedal erbjuder ett träningspass vilket kommer utmana dig oavsett träningsbakgrund, alla är välkomna! Du kommer svettas och sannerligen gå från passet med ett leende på läpparna. På plats finns det coacher som demonstrerar så att din träning blir så bra som möjligt!
Läs mer om Boxen: http://www.boxenumea.se/

18:00 - 19:00  Upp och hoppa – sund med hund!

Anmälan: Kontakta tove.mars@umu.se om du vill delta
Samling:
Vid statyn Norra Skenet vid Dammen
Konceptet bygger på cirkelträning för både hund och hundägare. Sund med hund är ett enkelt, billigt och roligt sätt motivera hundägare att träna tillsammans med sina hund och anpassat för alla. Inga förkunskaper krävs.

Mer info finns på dessa länkar:
https://www.brukshundklubben.se/hundar/sund-med-hund/
https://sbkutbildning.se/index.php/utbildningar/aktuella-utbildningar/sund-med-hund

19:00 - 20:00  Nybörjarparkour med Korpen

Drop in vid Broparken vid älven, centrum. (Vid ihållande regn flyttas passet till Ålidhemskolans lilla gymnastiksal.)
En mix av gymnastik, parkour och kroppsövningar. Träningen är allsidig och vi tränar på att kunna använda vår kropp i olika lägen och att kroppen ska hålla hela livet och vara funktionell. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.
www.korpenumea.se