"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: AdobeStock, Gorodenkoff Productions OU

AI för yrkesverksamma – en introduktion

Kursen är utformad för yrkesverksamma inom industrin och offentliga organisationer med kunskap inom teknik och systemutveckling. Du får ta del av olika väletablerade AI-metoder och verktyg och se de potentiella möjligheter som finns inom ny AI-baserad teknik.

Offertförfrågan

Vänligen kontakta studierektor Jan Erik Moström för offertförfrågan.

Om utbildningen

Kursens huvudtema är teorier och algoritmer. Den ger en bredd från klassisk AI till framväxande maskininlärningsalgoritmer. Du lär dig också mer om AI-baserad teknik och vilka sociala konsekvenser som finns, samt vad som krävs för att utveckla ansvarsfulla AI-lösningar. 

Mål med utbildningen 

  • Att beskriva koncept, metoder och teorier vad gäller automatik, resonemang, beslutsfattande, planering och sökning, maskininlärning och system med flera agenter.
  • Att designa och utvärdera intelligenta programvaruagenter
  • Att diskutera samhällseffekterna av framväxande AI-baserad teknik.

Kursupplägg och intyg

Kursen motsvarar 3 högskolepoäng och består av åtta föreläsningar inklusive övningar fördelade på tre dagar. Dessa är kombinerade med hemuppgifter samt en fjärde utbildningsdag för att presentera uppgifterna.

Kursen är utvecklad av Institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet som en del av AI Competence for Sweden i dialog med Örebro universitet och dess SMARTER-program för industri.

Du får ett intyg på att du deltagit i utbildningen. Kursen ger dock inga högskolepoäng. Observera att närvaron under de tre dagarna samt inlämning av hemuppgifter är obligatoriskt för att få certifikat.

AI Competence for Sweden 

Umeå universitet är en av tio lärosäten som ingår i det statliga initiativet AI Competence for Sweden i syfte att öka kompetens kring AI i Sverige. 

Senast uppdaterad: 2022-11-14