"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Skola och allmänhet

Institutionen för fysik har under många år arbetat med att populärisera Naturvetenskap och Teknik till förmån för skola och samhälle. Bland annat arrangerar vi skolbesök hos oss och erbjuder populärvetenskapliga föreläsningar ute på skolorna.

Vi har under ett flertal år tagit emot besök från skolor och allmänhet och har därför en rad aktiviteter att erbjuda. Ni kan bjuda in oss till er. Vi erbjuder olika populärvetenskapliga föreläsningar och aktiviteter, bland annat Forskning á la carte och "Hollywoodfysik". I vår föreläsningsshow "Hollywoodfysik" undersöker våra fysiker hur fysikens lagar beter sig i Hollywoodfilmer.

För gymnasieklasser har vi bland annat ett besökspaket som låter eleverna genomföra en laboration, fika med universitetsstudenter samt prova och undersöka en mängd märkliga "fysikleksaker".

Varje år arrangerar engagerade studenter på Teknisk fysik en Robottävling. De lag som anmält sig tävlar för att bli krönt till Robottävlingens vinnare för det innevarande året. De anmälda lagen bygger en robot som ska klara att lösa ett flertal uppdrag i skarpt läge under Robottävlingens final som hålls på vårkanten.

Vi medverkar dessutom i en mängd årliga aktiviteter som t.ex. NOT-veckan, Levande frågelåda, Teknikåttan, och regionsfinalen för Unga forskare.

Teknikåttan

Tävlingen Teknikåttan ställer åttondeklassare inför kluriga frågor om teknik och naturvetenskap.

Robottävlingen

Varje år anorndar Teknisk Fysik en robottävling. 

Du kan se mer om det på detta klipp 

Kontakt - skola och allmänhet

Senast uppdaterad: 2022-10-27