Hoppa direkt till innehållet
printicon

Samarbeta med oss

Institutionen välkomnar möjligheten att samarbeta med personer, företag och organisationer i båda de privata och offentliga sektorerna.

Kostvetenskap handlar om människans möte med maten och är i hög grad ett tvärvetenskapligt ämne som ligger i tiden. Mat och måltider, och hur de produceras påverkar hälsa, ekonomi och miljö både på individ och samhällsnivå. Institutionen kan erbjuda flera samverkansmöjligheter, till exempel;

Examensarbeten

I slutet av sin utbildning ska studenten praktisera sina kunskaper i form av ett examensarbete, vilket ofta görs i samarbete med ett företag eller en organisation. Varje år skrivs ca 25 examensarbeten på institutionen och en del av dessa görs i samverkan med kommun, landsting, företag och organisationer (t ex patientföreningar). Examensarbetena har handlat om matsedelsplanering inom skolmåltiden och äldreomsorgen, egenkontroll, ekologisk mat, kost och hälsa, receptutveckling, kostsituationen för speciella patientgrupper med mera.

För ditt företag kan samarbete med en student genom examensjobb vara ett sätt att pröva en idé, lösa ett problem eller belysa aktuella frågeställningar. Samtidigt är det en möjlighet att "prova på" en ny resurs – kanske studenten får chansen nästa gång ni ska rekrytera?

Praktikplatser

Varje höst går ca 25 dietiststudenter ut på praktik och på vårterminerna praktiserar ca 20 kostvetarstudenter med inriktning kostekonom eller livsmedelsinspektör.

Fortbildning och kompetensutveckling

Institutionen har med sin breda kompetens möjlighet att utveckla och erbjuda kurser och seminarier inom de flesta kostvetenskapliga områden. Vi har stor erfarenhet av distans- och nätbaserade kurser. Till exempel erbjuder vi en fortbildningsdag för lärare Hem- och konsumentkunskap under novemberlovet varje år.

Forskningssamverkan

Vi samarbetar gärna med kommun, landsting, företag och organisationer (t ex patientföreningar) i större eller mindre forskningsprojekt.

 

Kontakta mig för mer info:

Kontaktuppgifter