Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Antagningshandläggare, vikariat 1år

Studentcentrum

Ansök

senast

2021-11-29

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Beskrivning

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, examina, Ladok (studiedokumentation), studenthälsa samt studievägledning och studentstöd. Här jobbar ca 45 personer. Studentcentrum söker nu en vikarierande antagningshandläggare på 100% med start 2022-01-10 eller enligt överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2022-12-31.

Arbetsuppgifter
I rollen som antagningshandläggare är det viktigt att du är noggrann, självgående och ansvarstagande. Du har många kontakter i organisationen varför en god samarbetsförmåga och servicekänsla är viktiga egenskaper för denna anställning. Som antagningshandläggare har du som huvuduppgift att handlägga anmälningar till kurser och program på grundnivå och på avancerad nivå. En stor del i detta arbete innebär att bedöma meriter både från nationella som internationella sökande samt fatta beslut utifrån rådande regelverk. Handläggningen sker via vårt nationella antagningssystem NyA. Vid behov behöver man även navigera i kringliggande system så som exempelvis Ladok. Antagningen prövar ansökningar om reell kompetens och fattar beslut om undantag. På antagningen beslutas även om anstånd med studiestart samt hantering överklagandeärenden i antagningsfrågor. Du kommer att vara i kontakt med såväl presumtiva som befintliga studenter och besvara frågor relaterade till ovanstående arbetsuppgifter. Umeå Universitet har studenter från hela världen så dina arbetsuppgifter kommer att variera i komplexitet.

Vi söker dig som har akademisk examen och erfarenhet av handläggning inom antagning eller annan myndighetsutövning.  Kännedom om utbildningsadministrativa processer inom högskolan och/eller arbetslivserfarenhet från annan statlig myndighet är meriterande. Bedömning av både gymnasiala och akademiska meriter är även meriterande liksom erfarenhet av antagningssystemet NyA. För att trivas hos oss och med tilltänkta arbetsuppgifter ska du  kunna arbeta självständigt och i team, ha lätt för att skapa kontakter och ha en mycket god kommunikationsförmåga. Du bör även ha lätt för att samarbeta, ta initiativ samt kunna anpassa dig till en snabbrörlig och föränderlig arbetssituation. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service till studenter, blivande studenter, fakulteter och institutioner samt enheter inom universitetets förvaltning.

Kvalifikationer

 • har en akademisk utbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget
 • har erfarenhet av myndighetsutövning
 • erfarenhet av handläggning inom nationell och internationell antagning
 • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande för anställningen är om du:

 • har erfarenhet av bedömning av både gymnasiala och akademiska meriter
 • har goda kunskaper i något av de IT-verktyg som avdelningen arbetar med som NyA, Office 365 samt Ladok
 • har kunskap och erfarenhet av arbete med avtalsstudenter samt studentmobilitet
 • har ytterligare språkkunskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen avser ett vikariat på heltid under perioden 2022-01-10--2022-12-31. För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med områdeschef Anette Gröndahl Tel: 090-786 88 18, e-post: anette.grondahl@umu.se

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-29!

Tillträde

2022-01-10

Kontaktperson

Anette Gröndahl, Områdeschef

090-786 88 18

Tatja Anundsson, HR specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-1730-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-11-29

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.