1-2 projektassistenter inom freds- och konfliktstudier

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50-100%
  • Ort Uppsala

Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet utlyser 1-2 anställningar som assistent i freds- och konfliktstudier. Anställning sker på ett år och avser deltid eller heltid med placering vid Uppsala universitet. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Den/de som anställs kommer att arbeta i forskningsprogrammet Varianter av fred som finansieras av Riksbankens Jubileumsfond. För en detaljerad beskrivning av forskningsprogrammet besök webbplatsen: www.varietiesofpeace.net.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att bistå forskare inom forskningsprogrammet med olika uppgifter. En central uppgift är planering och administration av en större konferens i Jakarta i oktober 2019 (boka flygresor, boende, kontakter med forskare, praktiker på bland annat ASEAN, Sveriges ambassad i Jakarta och FN). Du kommer att löpande sköta administrativa uppgifter åt programmet.

Det ingår även att bistå forskare i materialinsamling, bland annat genom att lokalisera och kvalitativt koda tidningsartiklar, litteraturgenomgångar, skriva rapporter och underlag, eventuellt även genomföra intervjuer.

Huvudfokuset under större delen av tiden kommer vara att agera programassistent och resten av tiden ägnas åt att assistera en av forskarna i dennes projekt. Du kommer vara placerad vid Uppsala universitet.

Kompetenskrav

Du har avlagt filosofie kandidatexamen i freds- och konfliktstudier, statsvetenskap eller relaterade ämnen, eller har utländsk examen som bedöms som likvärdig.

Ett krav är att sökanden kan uttrycka sig mycket väl på engelska i både tal och skrift. Andra krav är noggrannhet, god samarbetsförmåga, vana att arbeta självständigt samt förmåga att bistå i internationella forskningssamarbeten.

Övriga kvalifikationer

Erfarenhet av att anordna konferenser och workshops, erfarenhet av internationella nätverk, erfarenhet av tidigare forskningsassistent-uppgifter är meriterande. Kunskap om universitetssystem, gärna Umeå universitets, samt erfarenhet av att använda Atlas-TI eller liknande programvaror är en ytterligare merit. Vi värdesätter också stresstålighet och språkkunskaper inom ytterligare språk förutom engelska och svenska.

Ansökan ska innehålla:

• Personligt brev
  • CV/meritförteckning
  • Vidimerade kopior av betyg och examensbevis
  • Kontaktuppgifter till 3 referenspersoner från vilka rekommendationsbrev kan begäras
  • Eventuella övriga meriter som du vill åberopa

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 18 januari 2019. Dokument som åberopas och mot förmodan inte kan bifogas i Varbi kan skickas till Anna Jarstad, Umeå universitet, Statsvetenskapliga institutionen, 901 87 Umeå, Sweden. Märk sändningen med diarienummer AN 2.2.1-2191-18 .

Närmare upplysningar lämnas av professor Anna Jarstad, anna.jarstad@umu.se.

Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet har drygt 60 anställda. Institutionen har forskning bl.a. inom områdena freds- och konfliktstudier, lokal och regional politik och förvaltning samt politik för miljö, klimat och hållbar utveckling (för mer information, se http://pol.umu.se/).

Välkommen med din ansökan!

Enligt ök.

Anna Jarstad, anna.jarstad@umu.se