Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

1-2 systemutvecklare

Humlab

Ansök

senast

2021-12-03

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100 %
 • Ort Umeå

Humlab är en arbetsenhet och en forskningsinfrastruktur vid Humanistisk fakultet på Umeå universitet. Vårt uppdrag är att initiera, inspirera och utveckla samspelet mellan humaniora, kultur och informationsteknik inom forskning, forskarutbildning och undervisning. Läs mer om Humlab på vår hemsida: https://www.umu.se/humlab/.

5 snabba varför du ska jobba på Humlab

 • Du längtar efter ett jobb där du ges möjlighet att ligga i teknikens framkant.
 • Du gillar att lösa problem med digitala verktyg och metoder.
 • Du är trött på att inte kunna påverka dina arbetsuppgifter.
 • Du vill lära dig nya och roliga saker.
 • Du vill kort sagt ha roligt på jobbet!

5 snabba varför du inte ska jobba på Humlab

 • Du känner dig trygg med att alltid göra samma sak, dag efter dag, år efter år.
 • Du ser ingen större anledning till att lära dig nya saker.
 • Du tycker pengar är viktigare än vad du faktiskt gör på jobbet.
 • Du vill helst låsa in dig i ett enskilt rum mellan åtta och fem.
 • Du vill inte jobba i en kreativ miljö med fantastiska medarbetare.

Vi satsar nu på att rekrytera en till två personer med kompetens och erfarenhet inom metod- och systemutveckling och data science. Anställningen är tidsbegränsad i två år.

Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare vid Humlab kommer du att arbeta med system- och metodutveckling kopplat till olika forskningsprojekt. En stor del i arbetet består av att tillsammans med forskare och övrig teknisk personal ta fram lösningar i syfte att finna svar på forskningsfrågor. Arbetsuppgifterna innebär ofta hantering av olika typer av forskningsdata (ex. insamling, kurering, analys, visualisering och publicering via ex. webapplikationer).

En annan del av arbetet innebär att medverka i infrastrukturprojekt där målet i sig inte är att besvara forskningsfrågor utan att skapa strukturer i Humlabs verksamhet som kan stödja forskare vid genomförandet av forskningsprojekt. Exempel på detta är visualisering av forskningsdata där målet är att förmedla ofta komplext data på ett sätt som är lätt att ta till sig, tydligt och begripligt. Visualiseringen kan vara allt ifrån att skapa enklare diagram, GIS-kartor med olika typer av lager, eller att utveckla verktyg för att visuellt utforska data, till att modellera data i 3D och VR. Ett annat exempel på infrastrukturprojekt avser forskningsdatahantering och olika typer av digitala metoder.

Kvalifikationer
Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap eller annan för anställningen relevant utbildning. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska-

Vi lägger stor vikt vid att du är självgående och strukturerad. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp, och mot i förväg fastställda mål. Du har också förmåga att kommunicera och pedagogiskt beskriva ditt arbete samt har en god problemlösande förmåga.

Vi har flera aktuella projekt. För att du ska kunna matchas med något av dem behöver du uppfylla minst tre av följande krav:

 • Djupare (flerårig) erfarenhet av programmeringsspråk såsom C#, JavaScript eller Python.
 • Specialistkompetens inom data science (ex. "big data", textanalys, ML, AI).
 • Djupare erfarenhet av arbete med statistiska modeller (ex. textanalys, ML etc.).
 • Djupare kompetens och erfarenhet som s.k. full stack-programmerare.
 • Djupare erfarenhet av datahantering ex. design och utveckling av databaser.
 • Kompetens och erfarenhet inom datavisualisering (ex. publicering via webapplikationer).
 • Kompetens och erfarenhet av arbete med audiovisuellt material (analys, lagring)

Det är meriterande om du har intresse för och erfarenhet av AI och/eller maskininlärning. Pedagogiska meriter i avseende på att förklara och presentera möjligheter och utmaningar vid användning av olika IT-system, samt innebörden av valda lösningar är också önskvärt.

Ansökan
Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Din ansökan ska vara inkommen senast 3 december 2021 och ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker arbetet, CV/meritförteckning samt examensbevis och eventuella andra relevanta intyg/betyg.

Övrigt
Anställningen är på heltid och tidsbegränsad i 2 år med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vid frågor är du välkommen att kontakta föreståndare Karin Danielsson, 090-786 65 86, karin.danielsson@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Karin Danielsson, Föreståndare

090-786 65 86, karin.danielsson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1684-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.