Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

2 Amanuenser 25 % till sommarkurser i Datavetenskap

Institutionen för datavetenskap

senast

2021-04-21

• Typ av anställning Sommarjobb/Säsongsanställning
  • Omfattning 25 %
  • Ort Umeå

Beskrivning
Institutionen för datavetenskap har cirka 150 anställda från ett tjugotal länder och är inne i en kraftig expansionsfas. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området, och erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Nära 2000 studenter läser hos oss från 14 olika program läser hos oss vilket motsvarar 460 heltidsstudenter. Tjänsterna är 25 % i perioden 15/6 - 15/9 2021. Sista ansökningsdag är 21 april.

Arbetsuppgifter
Arbetet som amanuens innebär att du blir anställd av universitetet och undervisar i praktiska moment. Allt arbete under sommaren sker digital via digitala verktyg som tex Zoom och Canvas. Du utför handledning och bedömning av studenternas obligatoriska uppgifter och planering och utvärdering av kursen tillsammans med lärarlaget på kursen.

Vi har behov av en amanuens på vardera av följande två uppdrag:

1.     5DV209 Utveckling av mobila applikationer, en kurs som ges helt nätburet som sommarkurs. Kursen pågår juni-augusti men är undervisningsfri under juli månad. Bedömning av studenternas arbeten kan dock pågå både under juli månad och i september. Arbetets fördelning diskuteras och planeras med kursansvarig.

2.     Sommarstöd, här arbetar du som handledare för de studenter som behöver extra stöd med de obligatoriska uppgifter som ingår på kurser som ges under första året. Det innebär att du stöttar studenter på inledande programmeringskurser i C och Python, datastrukturer och algoritmer, objektorienterad programmering samt systemnära programmering. Det ingår också bedömning av en del av dessa obligatoriska uppgifter. Du kommer samarbeta med en annan amanuens som har tidigare erfarenhet av detta uppdrag.

Kvalifikationer

För att kunna arbeta som amanuens ska du studera för närvarande på utbildning som kurserna vänder sig till, dvs vara programstudent vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet. Du ska ha klarat av dina egna studier med lägst betyg 3/Godkänd på den kurs/de kurser du vill handleda på samt ha tid över till amanuensarbetet. Det innebär att du bör kunna visa att du i hög grad klarat av dina studier i normal studietakt och inte har för många kurser oavklarade.

Det är också meriterande om man har ledarmeriter t.ex. från idrottslag, kåren, konfirmationsläger etc. En stor merit är om du arbetat som amanuens tidigare (hos oss eller på annan institution).

Villkor

Anställningen är på 25 % i perioden 15/6 - 15/9 2021. Du kommer att introduceras och läras upp i dina arbetsuppgifter av erfaren personal på Datavetenskap. När du utför dina arbetsuppgifter samarbetar du oftast med amanuenser som redan jobbat en termin.

I din ansökan vill vi att du ska:

•       bifoga en kort beskrivning om dig själv och varför du skulle passa som amanuens. Berätta om du arbetat tidigare som amanuens och om du då arbetat på de kurser du vill arbeta på nu eller ej.

•       ange vilken/vilka av de två uppdragen du vill arbeta med.

•       bifoga ett Ladokutdrag över dina studier.

Vid eventuella frågor kontakta gärna Lena Kallin Westin, kallin@cs.umu.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Lena Kallin Westin

kallin@cs.umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-433-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-04-21

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.