Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

5-10 Amanuenser till institutionen för informatik

Institutionen för informatik

Ansök

senast

2022-10-12

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 20%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Institutionen för informatik söker nu ett flertal amanuenser. Vid vår institution bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och interaktion. Digital teknik har blivit en möjliggörare för förändrade sätt att leva och bedriva verksamhet på. Vid institutionen bedriver vi utbildning både inom fristående kurser och inom våra tre grundutbildningsprogram: Systemvetenskapliga programmet med inriktning mot design, interaktion och innovation, Digital medieproduktion och Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer. På avancerad nivå erbjuder vi två masterprogram: IT Management och Människa-datorinteraktion och sociala medier. I vår forskning studerar vi dessa förändringar och förändringsprocesser och vi studerar samspelet mellan människa och teknik för att förstå teknikens möjligheter och dess begränsningar. I våra studier av digitalisering rör vi oss i många kontexter såsom offentlig sektor, media, spel, underhållning, finansbolag, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri och handel. Läs mer om vår forskningsmiljö på www.umu.se/informatik

Arbetet som amanuens innebär att du blir anställd av universitetet och att du kan komma att arbeta inom forskningsprojekt, vara en del i vår undervisning eller en del i vår labbmiljö. Arbetsuppgifterna kommer att anpassas efter den sökandes profil och kompetens.

Om anställningen
Vi söker nu 5-10 amanuenser till vår institution. Anställningen som amanuens är deltid (15-30%) under 6-9 månader med start enligt överenskommelse. För amanuensbefattningar kan anställning ske på högst ett år i taget, dock sammanlagt högst tre år. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier. Vi eftersträvar kontinuitet och ser gärna att du kan arbeta som amanuens mer än en termin.

Behörighet 
Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskolan. Du som söker aktuell anställning som amanuens ska ha vara antagen vid någon av institutionen för informatiks utbildningsprogram. Du är behörig om du har avklarat minst 60 hp vid någon av våra kandidatutbildningar  eller om du är antagen till någon av våra masterprogram. 

Kvalifikationer 
Arbetsuppgifterna kräver både självständighet och samarbetsförmåga. Vi söker dig som är serviceinriktad, flexibel, strukturerad och noggrann. Det är meriterande om du har erfarenheter av arbetsuppgifter som liknar de som ingår i anställningen. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. 

Ansökan 
Ansökan ska innehålla ett CV och personligt brev med en beskrivning av de kunskaper och erfarenheter som du har och tycker är relevanta för anställningen. 

Faktaruta

Tillträde

Hösten 2022

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-10-12

Diarienummer

AN 2.2.1-1414-22

Kontaktperson

Katrin Jonsson

090-7869387

Tina Lundmark

090-7866438

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.