Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Amanuens i kulturanalys 10 %

Institutionen för kultur- och medievetenskaper

Ansök

senast

2022-08-17

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 20 %
  • Ort Umeå

Institutionen för kultur- och medievetenskaper tillhör Umeå universitets humanistiska fakultet och har omkring 70 anställda. En unik kombination av ämnesområden gör institutionen till en kreativ miljö i skärningspunkten mellan kultur, konst, litteratur och medier. På institutionen bedrivs internationellt erkänd forskning av hög kvalitet. För mer information, besök gärna: http://www.umu.se/kultmed/

Institutionen för kultur- och medievetenskaper utlyser en anställning som amanuens i kulturanalys.

Arbetsuppgifter
Som amanuens är du mentor för studenter på Kulturanalysprogrammet. Du kommer att vara hjälplärare vid seminarier och workshops samt bistå vid handledning av uppsatser. Du kommer genomföra en frivillig halvdags-workshop för studenterna på Kulturanalys III med ett innehåll som ska ansluta till kursens innehåll.

Du kommer delta vid kulturanalys programråd, vid lärarmöten och vid flertalet undervisningstillfällen. Du kommer också genomföra terminsutvärderingar i slutet av terminen för samtliga kurser inom kulturanalys.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den som, enligt 5 kapitlet 10§ HF är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå. Du ska, vid tillträdesdagen, ha godkänt resultat från minst ett år på Kulturanalysprogrammet vid Umeå universitet. Vid tillträdesdagen ska registreringsintyg från kurs vid Umeå universitet uppvisas.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är serviceinriktad, ansvarsfull och självständig i ditt arbete. Du har en god samarbets- och planeringsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid tidigare studieresultat och tidigare erfarenheter från arbetsmarknaden.

Vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar
Anställningen omfattar 10 % av en heltid, ca 4 timmar per vecka, med tillträde 2022-08-29 eller enligt överenskommelse, till och med 2023-01-15. Anställningen är placerad i Umeå och arbetsplats tillhandahålls vid institutionen. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier.

Du ansöker via Umeå universitets rekryteringssystem Varbi senast 2022-08-17. Till ansökan ska bifogas personligt brev, meritförteckning/CV och resultatintyg från Ladok som visar avklarade kurser inklusive tillgodoräknanden.

Lön regleras utifrån UmU:s lokala kollektivavtal.

Upplysningar om anställningen lämnas av professor Bo Nilsson (090-786 99 62 eller bo.nilsson@umu.se) eller universitetslektor Jenny Lönnroth (090-786 71 38 eller jenny.lonnroth@umu.se) 

Vi ser fram mot din ansökan!

Tillträde

2022-08-29 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Bo Nilsson, professor

090-7869962ellerbo.nilsson@umu.se

Jenny Lönnroth, universitetslektor

090-7867138ellerjenny.lonnroth@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-946-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-17

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.