Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Amanuens i pedagogik

Pedagogiska institutionen

Ansök

senast

2022-08-28

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 25%
  • Ort Umeå

Pedagogiska institutionen är en av de största institutionerna vid Samhällsvetenskapliga fakulteten med cirka 100 anställda. Prioriterade områden för forskning inom institutionen är Idrottspedagogik, Ledarskap, organisation och arbetsliv, Lärande och IKT, Didaktik, utvärdering och bedömning, Specialpedagogik samt Genus och pedagogiska processer i samhället. Institutionen har ett brett utbildningsutbud och medverkar i ett flertal program, bl.a. inom lärarprogrammen, specialpedagogprogrammet, idrottsvetenskapliga programmet, personalvetarprogrammet och polisutbildningen. Mer information om Pedagogiska institutionen hittar du här.

Vi behöver förstärka vårt forskningsstöd med 1-2 amanuenser. Anställningen avser 25 % av heltid under perioden 221001-230123. Du kommer att medverka i olika forskningsprojekt vid institutionen tillsammans med erfarna kollegor.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är knutna till forskning och innefattar bland annat enklare datainsamling, litteratursökning, transkribering samt analys, och redovisning av data.
Utöver detta ingår att samarbeta med institutionens forskare och övriga personal kring arbetsuppgifternas planering och genomförande. 

Behörighet

Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskola. Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. 

Kvalifikationer

Du studerar inom pedagogikkurser eller vid utbildningsprogram anknutna till pedagogiska institutionen vid Umeå Universitet. Goda kunskaper inom vetenskaplig metod samt datavana efterfrågas. Erfarenhet av medverkan i forskningsprojekt är meriterande. Du ska, vid tillträdesdagen kunna visa upp studieintyg med ovanstående inriktning. Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Som person ser vi gärna att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad och noggrann. Arbetsuppgifterna kräver både självständighet och samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har ett personligt intresse för pedagogik och forskningsverksamhet. 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde

2022-10-01

Omfattning

Befattningen avser 25 % av en heltid med varierande omfattning under terminen.

Varaktighet

För amanuensbefattningar kan anställning ske på högst ett år i taget, dock sammanlagt högst tre år. Anställningen skall fullgöras parallellt med studier. Utgångspunkten för detta behov är en anställning under perioden 220901-230123.

Lön

Umeå universitet tillämpar amanuenslönetrappa fr om 210302.

Ansökan

Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker platsen. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentwebben. Sista ansökningsdag är den 31/8 2022.

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Oscar Rantatalo,
tel. 090 - 786 +46 90 786 65 64, oscar.rantatalo@umu.se.

 

Tillträde

221001 eller enligt ök.

Kontaktperson

Oscar Rantatalo

090-7866564

Diarienummer

AN 2.2.1-1007-22

Löneform

Lön enligt lokalt avtal

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

OFR

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.