Huvudmenyn dold.

Amanuens till forskningsprojekt inom datavetenskap

Institutionen för datavetenskap

senast

2022-05-31

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 50 %
  • Ort Umeå

Beskrivning

Institutionen för datavetenskap har cirka 150 anställda från ett tjugotal länder och är inne i en kraftig expansionsfas. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området, och erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Nära 2000 studenter läser hos oss från 14 olika program läser hos oss vilket motsvarar 460 heltidsstudenter. Tjänsten är 50% under 6 månader från 2022-06-15 till 2022-12-15. Sista ansökningsdag är 2022-05-31.

Arbetsuppgifter

Projektet går ut på att i samarbete med forskare ta fram en datamängd (ett korpus) av semantiska grafer. Metoden som kommer att användas bygger på en grafgenererande formalism, varför arbetet kräver teoretiska kunskaper inom främst formella men även naturliga språk. Vidare krävs en del programmering för att uppnå målet med projektet.

Formella kvalifikationer

• Minst 15 hp inom områdena formella språk och logik
  • Minst 15 hp inom programmering
  • Totalt minst 60 hp inom datavetenskap och/eller matematik
  • Bedriva pågående studier vid Umeå universitet på grund eller avancerad nivå

Personliga egenskaper

• Bekväm att kommunicera på engelska och svenska i tal och skrift
  • Erfarenhet av vetenskapligt skrivande
  • Har förmåga att planera och genomföra eget arbete

Meriterande är intresse för:

• Datalogisk forskning
  • Teoretisk datavetenskap såsom formella språk
  • Naturliga språk

Villkor

Anställningen är på 50% i 6 månader

I din ansökan vill vi att du ska bifoga:

• Meritförteckning
  • Personligt brev där du förklarar varför du söker tjänsten och varför du tror att du passar för rollen
  • Eventuella vetenskapliga alster, t.ex. examensarbete, tidigare publikationer, etc.

Vid eventuella frågor kontakta gärna Anna Jonsson, anna.jonsson01@umu.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Diarienummer

AN 2.2.1-855-22

Löneform

Månadslön

senast

2022-05-31

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.