Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Amanuens vid Journalistprogrammet 20 %

Institutionen för kultur- och medievetenskaper

Ansök

senast

2022-08-17

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 20%
  • Ort Umeå

Institutionen för kultur- och medievetenskaper tillhör Umeå universitets humanistiska fakultet och har omkring 70 anställda. En unik kombination av ämnesområden gör institutionen till en kreativ miljö i skärningspunkten mellan kultur, konst, litteratur och medier. På institutionen bedrivs internationellt erkänd forskning av hög kvalitet. För mer information, besök gärna: http://www.umu.se/kultmed/

Institutionen för kultur- och medievetenskaper utlyser en anställning som amanuens vid Journalistprogrammet.

Arbetsuppgifter
Amanuensens arbete kommer att bestå i att:

  • Bistå lärarna inom grundutbildningen med exempelvis enklare administration samt med att kontrollera och rätta textning av undervisningsfilmer och agera hjälplärare vid seminarier och kreativa moment.
  • Regelbundet göra en översyn av och hjälpa till med att hålla ordning på den tekniska utrustningen i institutionens datorlabb och redaktionslokaler, inklusive radio- och poddstudion samt kontrollrummet.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den som, enligt 5 kapitlet 10§ HF är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå. Du ska, vid tillträdesdagen, ha godkänt resultat på minst ett år vid programutbildning utgiven av Institutionen för kultur- och medievetenskaper vid Umeå universitet. Vid tillträdesdagen ska registreringsintyg från kurs vid Umeå universitet uppvisas.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera och uttrycka sig i tal och skrift på svenska som på engelska. Du är serviceinriktad, ansvarsfull och självständig i ditt arbete. Du har en god samarbets- och planeringsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid tidigare studieresultat och tidigare erfarenheter från arbetsmarknaden.

Vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar
Anställningen omfattar 20 % av en heltid, ca 8 timmar per vecka, med tillträde 2022-08-29 eller enligt överenskommelse, till och med 2023-01-15. Anställningen är placerad i Umeå och arbetsplats tillhandahålls vid institutionen. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier.

Du ansöker via Umeå universitets rekryteringssystem Varbi senast 2022-08-17. Till ansökan ska bifogas personligt brev, meritförteckning/CV och resultatintyg från Ladok som visar avklarade kurser inklusive tillgodoräknanden.

Lön regleras utifrån UmU:s lokala kollektivavtal.

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Kerstin Engström (090-786 61 12 eller kerstin.engstrom@umu.se).

Vi ser fram mot din ansökan!

Tillträde

2022-08-29 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Kerstin Engström, prefekt

090-7866112ellerkerstin.engstrom@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-947-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-17

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.