"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Amanuens

Statsvetenskapliga institutionen

Ansök

senast

2023-02-12

  • Typ av anställning Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning 33%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats, läs mer här

Vi behöver förstärka vår personalstab med en amanuens. Anställningen avser 33 % av heltid med start from 2023-03-01 eller enligt ök och är tidsbegränsad till 2023-05-31.

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer bedrivas inom forskningsprojektet Stora lärdomar från små länder. I projektet studeras bland annat mindre stater där portugisiska är det dominerande språket. Arbetet innefattat transkribering av intervjuer samt allmänt assistentarbete. Arbetet utförs vid Statsvetenskapliga institutionen.

Behörighet

Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskola. Goda kunskaper i engelska och portugisiska är ett krav.

Kvalifikationer

Vi söker en studerande vid Umeå universitet, företrädesvis vid den statsvetenskapliga institutionen eller inom näraliggande ämnen. Erfarenhet av att arbeta med assistentuppgifter är meriterande.

Önskvärda meriter förutom engelska och portugisiska, är erfarenhet av att jobba med transkribering.

Du behöver vara serviceinriktad, flexibel, strukturerad och noggrann.

Villkor

Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Befattningen avser 33 % av en heltid.

För amanuensbefattningar kan anställning ske på högst ett år i taget, dock sammanlagt högst tre år.

Anställningen kan lämpligen fullgöras parallellt med studier på avancerad nivå. Denna anställning är tidsbegränsad till 2022-05-31.

Umeå Universitet tillämpar lönesättning enligt avtalad lönestege för amanuenser i tre steg.

Ansökan

Din ansökan skall innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • Bevis på att du är antagen i utbildning på grund- eller avancerad nivå
  • Ev övriga meriter du önskar åberopa

Du ansöker genom rekryteringssystemet Varbi.

Ansökan ska vara inkommen senast 2023-02-12.

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av professor Torbjörn Bergman, projektledare, 090-786 76 17, torbjorn.bergman@umu.se, forskare Abrak Saati   tel 090- 786 61 74 abrak.saati@umu.se eller eller prefekt Magnus Blomgren, 090-786 61 71, magnus.blomgren@umu.se

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet har ca 70 anställda och svarar för forskning och utbildning inom ämnena statsvetenskap, freds- och konfliktstudier samt utbildningsledarskap. Förutom studier på samtliga nivåer inom dessa ämnen finns vid institutionen en omfattande forskningsverksamhet. För mer information, se https://www.umu.se/statsvetenskapliga-institutionen/

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-02-12

Diarienummer

AN 2.2.1-151-23

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.