Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Amanuenser (10-14, 25-50%), Datavetenskap

Institutionen för datavetenskap

Ansök

senast

2021-12-03

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 25-50%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Institutionen för datavetenskap har cirka 150 anställda från ett tjugotal länder och är inne i en kraftig expansionsfas. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området, och erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Nära 2000 studenter läser hos oss från 14 olika program läser hos oss vilket motsvarar 466 heltidsstudenter. Tjänsten är 25% - 50% under 3-6 månader under våren 2022. Sista ansökningsdag är 2021-12-03.

Arbetsuppgifter

Arbetet som amanuens innebär att du blir anställd av universitetet och undervisar i praktiska moment. Det kan innebära handledning med enskilda studenter i datorsal eller via digitala verktyg som tex Zoom men också gruppövningar där du arbetar med övningar med studentgrupper om 30-40 st. Det ingår ofta också bedömning av studenternas obligatoriska uppgifter och planering och utvärdering av kursen tillsammans med lärarlaget på kursen.

Kurser där vi har behov av handledare är:

Läsperiod 1 (januari – mars)

o    Datastrukturer och algoritmer (C), 4 st

o    Datastrukturer och algoritmer (Python), 1 st

o    DV2: Algoritmer och problemlösning. 2st

o    DV5: Metoder och aktuell kunskap, 1st

o    Introduktion till databashantering, 2 st

o    Programmering i C, 2 st

o    Programspråk, 1st

o    Operativsystem, 1st

Läsperiod 2 (mars-juni)

o    Datastrukturer och algoritmer (C), 2 st

o    Objektorienterad programmeringsmetodik, 4 st

o    Interaktionsteknik, 2 st

o    Programvaruteknik, 1st

Exakt behov varierar mellan kurserna, några kurser behöver många amanuenser och några kanske kommer bemannas med annan personal men vi listar alla för att du ska kunna ange vilken/vilka kurser du vill arbeta på. Notera att du ska själv befinna dig på minst samma nivå i dina egna studier som kursen du handleder på.

Kvalifikationer

För att kunna arbeta som amanuens ska du studera för närvarande på utbildning som kurserna vänder sig till, dvs läsa ett utbildningsprogram vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet. Du ska ha klarat av dina egna studier med lägst betyg 3/Godkänd på den kurs du vill handleda på samt ha tid över till amanuensarbetet. Det innebär att du bör kunna visa att du i hög grad klarat av dina studier i normal studietakt och inte har för många kurser oavklarade.

Det är också meriterande om man har ledarmeriter t.ex. från idrottslag, kåren, konfirmationsläger etc. En stor merit är om du arbetat som amanuens tidigare (hos oss eller på annan institution). Om man söker amanuenstjänst så kommer du som student som har kompetens att handleda flera kurser anställas före de som endast kan handleda enstaka kurser. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är på 25%-50% i 3-6 månader under perioden vt 2022. Du kommer att introduceras och läras upp i dina arbetsuppgifter av erfaren personal på Datavetenskap. När du utför dina arbetsuppgifter samarbetar du oftast med amanuenser som redan jobbat en termin.

Ansökan

I din ansökan vill vi att du ska:

• bifoga en kort beskrivning om dig själv och varför du skulle passa som amanuens. Berätta om du arbetat tidigare som amanuens och om du då arbetat på de kurser du vill arbeta på nu eller ej.

• ange vilka kurser av de som är listade ovan du kan tänka dig att delta i samt prioriterar vilka kurser som du helst vill handleda på

• ange i hur stor grad du kan tänka dig att handleda (3 eller upp till 6 mån, 25-50%)

• bifoga ett Ladokutdrag över dina studier och ange också vilka kurser du planerar läsa våren 2022.

Kontakt

Vid eventuella frågor kontakta gärna Lena Kallin Westin, kallin@cs.umu.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktperson

Lena Kallin Westin

090-7866833

Diarienummer

AN 2.2.1-1651-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.