"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Amanuens(er) 25-50 % till Institutionen för fysik

Institutionen för fysik

Ansök

senast

2023-06-16

  • Typ av anställning Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning 25-50%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vid Institutionen för fysik, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning i fysik bland annat inom civilingenjörsprogram, inom lärarutbildning och inom tekniskt-naturvetenskapligt basår. Nära 1000 studenter läser hos oss varje år och omfattningen motsvarar 300 heltidsstudenter. Vår internationella verksamhet är omfattande och vi välkomnar normalt 80-100 studenter från andra länder till våra kurser varje år.

Anställningen som amanuens omfattar 25-50 % under 9 månader. Syftet med anställningen är att stödja arbetet framförallt inom basårsutbildningen. Sista ansökningsdag är 16 juni.

Arbetsuppgifter
Arbetet som amanuens innebär att du blir anställd av universitetet och att du arbetar med undervisning och relaterade uppgifter vid Institutionen för fysik. Tyngdpunkten för arbetet ligger på kurser i fysik inom basårsutbildningen. Arbetet består av undervisning och handledning vid lektioner, räkneövningar och laborationer. I arbetet ingår även bedömning av studenters laborationsrapporter samt träning i muntlig och skriftlig kommunikation.

Kvalifikationer
Du som söker aktuell anställning som amanuens ska ha
-       minst 15 högskolepoäng i fysik på avancerad nivå,
-       god social kompetens och vara intresserad av att förklara och undervisa i fysik. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenheter av arbetsuppgifter som liknar de som ingår i anställningen och särskilt erfarenheter av basårsutbildning eller motsvarande.

Villkor
Anställningen är på 25-50 % i 9 månader under 2023-10-01 – 2024-06-30. Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Ansökan
Ansök senast 16 juni. Ansökan ska vara högst två A4-sidor och innehålla en beskrivning av de kunskaper och erfarenheter som du har och tycker är relevanta för anställningen.

Kontakt
Vid eventuella frågor kontakta gärna Herbert Gunell, herbert.gunell@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

2023-10-01

Löneform

Månadslön enligt fastställd löneinplacering

Ansökningsdatum

2023-06-16

Diarienummer

AN 2.2.1-741-23

Kontaktperson

Herbert Gunell

+46907865049

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.