Hoppa direkt till innehållet
printicon

Amanuenser i psykologi

Institutionen för psykologi

Ansök

senast

2020-01-26

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 20%
  • Ort Umeå

Amanuenser på Institutionen för psykologi

Vi söker två amanuenser på 20% till Institutionen för psykologi. Arbetsuppgifterna som amanuens är knutna till ett projekt som heter "Racial discrimination in Swedish ethnic minority adolescents: A mixed methods design". Den första delen fokuserar på att förstå uppfattad rasdiskriminering bland yngre svenska rasminoriteter och dess samband med studieresultat. Det är en longitudinell studie som ska samla in data från två grupper (elever i 7:an och första året i gymnasiet) och mätningar kommer att göras vid 5 tillfällen under en treårsperiod. Den andra delen av projektet genomförs under 2022 och innebär intervjuer med 17-18 åringar där målet är att försöka förstå de coping-strategier och försvarsmekanismer de använder sig av för att minska eventuell stress orsakad av rasism och diskriminering. Anställningen kommer att kräva körkort då stor del av arbetet kommer att utföras i hela Västerbotten.

Arbetsuppgifterna kommer att innebära att hjälpa till att rekrytera deltagare till studien, förbereda och sammanställa enkäter samt analysera resultat. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också bli aktuella.

Behörighet

Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskola.

Kvalifikationer

Studerande på 2:a, 3:e eller 4:e terminen under våren 2020 på något av våra psykologprogram samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person ser vi gärna att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad och noggrann. Arbetsuppgifterna kräver både självständighet och samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Tillträde

Januari 2020

Omfattning

Befattningen avser 20 % av en heltid med varierande omfattning under året.

Varaktighet

För amanuensbefattningar kan anställning ske på högst ett år i taget, dock sammanlagt högst tre år. Anställningen skall fullgöras parallellt med studier. Vi eftersträvar kontinuitet och ser gärna att du/ni kan arbeta som amanuens mer än ett år. Projektet pågår under 3 år. Utgångspunkten för detta behov är en 12 månaders anställning med stora möjligheter till förlängning. 

Lön

Umeå universitet tillämpar amanuenslönetrappa fr om 190911.

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av Jeong Jin Yu , tel 090-786 79 38, jeong.yu@umu.se eller prefekt Annika Nordlund, tel. 090-786 78 30, annika.nordlund@umu.se

Tillträde

Januari 2020 eller enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-1937-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-01-26

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.