Huvudmenyn dold.

Amanuenser med forskningsinriktning, matematik och matematisk statistik

Institutionen för matematik och matematisk statistik

senast

2022-05-24

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 25 - 50%
  • Ort Umeå

Institutionen för matematik och matematisk statistik söker amanuenser med forskningsinriktning. Anställningarna är tidsbegränsad och på deltid. Sista ansökningsdag 2022-05-24.

Arbetsuppgifter
Arbetet består av att bistå forskningsprojektet prehospital resursoptimering (https://www.prehospitalresursoptimering.se) med matematik, statistik och programmering. Forskningsprojektet är tvärvetenskapligt och handlar om att utveckla metoder för att optimera ambulansverksamheten i Sverige. Projektet bedrivs i samarbete med de fyra nordligaste regionerna och Helseplan AB. Vid institutionen arbetar för närvarande sex personer inom projektet och vi avser förstärka projektet med upp till sex forskningsamanuenser. Som amanuens kommer du att arbeta för forskargruppen med väldefinierade frågeställningar. I arbetet ingår även att dokumentera och presentera lösningarna både skriftligt och muntligt, samt att delta i forskargruppens möten.

Kompetenskrav
Du som söker anställning som amanuens ska vara inskriven på kurs vid Umeå universitet och ha minst 45 högskolepoäng i matematik, matematisk statistik, programmering eller andra beräkningsvetenskapliga ämnen. Du ska ha ett intresse för forskning, ha social kompetens och ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du ska ha goda kunskaper i programmering och utöver det mycket goda kunskaper i antingen programmering matematik eller matematisk statistik. Som person är du arbetsam, ordningsam och nyfiken.

Om anställningen
Anställningarnas omfattning kommer att vara mellan 25 och 50 procent av heltid under 3 till 12 månader, med början den 1 juni 2022 eller enligt överenskommelse senare under sommaren eller hösten 2022. Det finns även möjlighet till utökad anställning över sommaren.

Ansökan
Ansökan görs i rekryteringssystemet Varbi senast 24 maj 2022, se knappen längst ner på sidan. Ansökan ska vara högst två A4-sidor och innehålla en beskrivning av de kunskaper och erfarenheter som du har och tycker är relevanta för arbetet.

Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna en ökning av antalet kvinnor som söker amanuenstjänst hos oss och vi vill därför särskilt uppmuntra dem att söka.

Mer information
För mer information kontakta forskningsprojektets vetenskapliga ledare Patrik Rydén, patrik.ryden@umu.se eller 070-4823555.

Mer information om institutionen hittar du på:

2022-06-01 eller enligt överenskommelse

Patrik Rydén, biträdande prefekt

patrik.ryden@umu.se,090-7869562

Diarienummer

AN 2.2.1-684-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

patrik.ryden@umu.se,090-7869562

SEKO

ST

senast

2022-05-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.