Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Amanuenser (salsvärdar) vid Bildmuseet

Bildmuseet vid Umeå universitet

senast

2020-06-07

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 26 %
  • Ort Umeå

Bildmuseet förbereder sig för att kunna öppna igen efter covid-stängningen. Nu utlyser vi därför två anställningar som amanuenser med start den 25 september.

Bildmuseet är en kreativ arbetsplats med konst och visuell kultur som huvudsakligt ansvarsområde. Museet bedriver en publik utställningsverksamhet och en stor del av utställningarna är egenproducerade.

Mer information finner du här.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som amanuens är du salsvärd och ansvarar för värdskapet gentemot besökare till Bildmuseet. I arbetet ingår att bemanna vår kommande utställning Markkontroll, att svara på frågor och tillhandahålla information om utställningar och program samt att ge service till museets besökare. Du ansvarar även för tillsyn av den utställda konsten.

Kvalifikationskrav

Behörig att anställas som amanuens är den som, enligt 5 kapitlet 10§ HF är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå.

Du har:
- kunskap om och intresse för samtida konst och bildkultur
- god förmåga att kommunicera och uttrycka dig
- goda språkkunskaper i svenska och engelska

Dina egenskaper är:
- initiativrikedom
- social kompetens
- servicekänsla
- god samarbetsförmåga

Det är meriterande om du har erfarenhet av service och informationsarbete vid en konstinstitution.

Om anställningen

Vi söker två amanuenser, 26 % vardera. Arbetstiden är fördelad över både vardagar och helger. Anställningen är tidsbegränsad fr o m 25 september 2020 t o m 7 mars 2021. Dessa datum kan komma att ändras på grund av situationen med covid-19. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier.

Lön regleras utifrån UmU:s lokala kollektivavtal.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2020-06-07.

Din ansökan ska innehålla

• CV
  • Personligt brev
  • Resultatintyg från Ladok som visar avklarade kurser inklusive tillgodoräknanden
  • Intyg från Ladok (alt bekräftelse på anmälan) att du är antagen till studier på grund- eller avancerad nivå ht-20
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Ytterligare upplysningar lämnas av administrativ samordnare Maja Sandow, 090-786 67 08.

Välkommen med din ansökan!

2020-09-25

Administrativ samordnare Maja Sandow

Diarienummer

AN 2.2.1-754-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-06-07

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.