Huvudmenyn dold.

Anställning som postdoc vid Medicinska fakulteten, Livsmedicin

Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering

senast

2021-12-09

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Tjänsten kommer att vara på Livsmedicin, en testbädd och forskargrupp inom regionen och universitetet med fokus på hälsokunskap, hälsosamt åldrande och egenvård. Livsmedicin arbetar aktivt för att öka användningen av insamlade hälsodata med syftet att öka transparensen, användbarheten och tillgängligheten av forskning, vilket gynnar forskarsamhället, företag, organisationer och samhället som helhet. Under de senaste 10 åren har rön från våra studier spelat en roll i att forma världen vi lever i idag, bidragit med stöd för många av de val vi står inför som individer och som samhälle, och informerat många områden inom hälsopolitiken. Idag belyser våra studier några av de största utmaningarna vi står inför och vi är engagerade i utveckling och kommersialisering av innovationer i samarbete med små och medelstora företag och innovativa entreprenörer.

Vi söker en postdoktor för ett visstidsanställning på två år på heltid eller enligt överenskommelse. Planerad start hösten 2021 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Snabb digital transformation erbjuder en unik möjlighet att vända befolkningens åldrande till en väg för tillväxt. Genom smart användning av informations- och kommunikationsteknik (IKT) och Internet öppnas nya möjligheter för aktivt, hälsosamt och produktivt åldrande – möjligheter som erbjuder många möjligheter på det personliga, familje- och samhälleliga planet.

Vi bedriver tvärvetenskaplig klinisk forskning och implementeringsforskning för uppskalning och överföring av innovativa lösningar som involverar digitala verktyg för människocentrerad vård.

I arbetsuppgifterna ingår att undersöka effekterna av digitala hälsolösningar på hälsoresultat samt att utveckla, överföra och koppla samman tvärvetenskapliga metoder och forskningsrön. Andra uppgifter är att stödja överföringen av forskningsresultat till samhället och den offentliga politiken och att se till att projekten följer sin tidsplan och budget.

Kvalifikationer

Sökande måste ha en universitetsexamen motsvarande en PhD-examen i beteendemedicin, psykologi, folkhälsa (eller motsvarande områden) vid tidpunkten för rekryteringen. För att vara behörig bör du ha avlagt din doktorsexamen högst tre år innan ansökningstidens utgång, om inte särskilda omständigheter föreligger.

Den ideala kandidaten bör ha akademiska ambitioner och vara villig att anta vetenskapliga utmaningar. Kandidater måste ha dokumenterad praktisk erfarenhet av att arbeta i kliniska projekt. Dessutom krävs tidigare erfarenhet av arbete i internationella projekt.

Du måste behärska engelska i tal och skrift. Eftersom projektet kommer att vara av kollaborativ karaktär måste kandidaterna kunna arbeta produktivt inte bara självständigt utan också i team. Utmärkt kommunikationsförmåga krävs för att interagera effektivt med seniora kollegor och kamrater, inklusive kollegor från kompletterande forskningsfält.

Villkor

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem senast den 9 december 2021. Din ansökan måste innehålla följande dokument, och kan vara skriven på engelska:

• Ett CV med information om utbildning, en lista över tidigare och nuvarande anställningar samt en publikationslista.
  • En kopia av beviset för doktorsexamen.
  • Ett personligt brev som beskriver din erfarenhet, som matchar med de kvalifikationer som krävs för tjänsten, forskningsintressen och motivation för att söka tjänsten.
  • Kontaktuppgifter för två till tre referenser.

Enligt överenskommelse

Peter Nordström

Diarienummer

AN 2.2.1-1714-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-12-09

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.