Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

printicon

Antagningshandläggare, vikariat

Studentcentrum

Ansök

senast

2021-05-19

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Antagningshandläggare 100 % Vikariat

Studentcentrum, Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, examina, Ladok (studiedokumentation), studenthälsa samt studievägledning och studentstöd. Här jobbar ca 45 personer. Studentcentrum söker nu en antagningshandläggare på 100 % då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig. På Antagningen arbetar vi vanligtvis i kontor men under rådande omständigheter arbetar vi huvudsakligen hemifrån.

Tjänsten avser ett vikariat med start 2021-08-03 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter Vid antagningen arbetar tio stycken handläggare med att utreda och besluta i  ärenden gällande  utbildning på grund-och avancerad nivå.  Handläggningen sker via vårt nationella antagningssystem NyA. Vid behov behöver man även navigera i kringliggande system så som exempelvis Ladok. Du kommer att vara i kontakt med såväl presumtiva som befintliga studenter och besvara på frågor relaterade till ovanstående arbetsuppgifter. Eftersom Umeå Universitet har studenter från hela välden, kommer dina arbetsuppgifter variera i komplexitet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som;
- har en akademisk utbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget
- har erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning
- har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
- har minst 1 års erfarenhet av myndighetsutövning (självständigt utreda, handlägga och fatta beslut) 

Meriterande för tjänsten är om du:
- har erfarenhet av handläggande eller utredande uppgifter, gärna från universitets- och högskolesektorn

Du tycker om att sätta dig in i nya system och att arbeta processorienterat. Vi jobbar mycket effektivt och strukturerat mot deadlines. Du arbetar gärna i team, är kommunikativ och har flera kontaktytor inom organisationen vilket förutsätter att du har en mycket god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service till studenter, blivande studenter, fakulteter och institutioner samt enheter inom universitetets förvaltning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen avser ett vikariat på heltid med start 2021-08-03 (eller enligt överenskommelse) och fram till 2022-07-31.
För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med områdeschef Anette Gröndahl, Tel: 090-786 88 18, e-post: anette.grondahl@umu.se.

Facklig information lämnas av SACO tel: 090-786 53 65, SEKO civil tel: 090-786 52 96 samt ST tel: 090-786 54 31.

Vi erbjuder dig, förutom spännande och utmanande arbetsuppgifter och härliga arbetskamrater, ett flertal personalförmåner som främjar en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder bland annat stöd för friskvårdsaktiviteter, flexibla arbetstider samt friskvårdstimme.

Ansökan görs via vårt rekryteringsverktyg Varbi och ska vara oss tillhanda senast onsdag den 19 maj.

Du söker med ditt CV och utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du att få motivera varför du söker jobbet samt vad du kan bidra med i arbetsgruppen. Du har möjlighet att uppdatera din ansökan så länge ansökningstiden inte löpt ut.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Anette Gröndahl, Områdeschef

090-786 88 18

Tatja Anundsson, HR specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-689-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-05-19

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.