Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Antagningshandläggare, vikariat

Studentcentrum

Ansök

senast

2021-10-25

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning
Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, examina, Ladok (studiedokumentation), studenthälsa samt studievägledning och studentstöd. Här jobbar ca 45 personer. Studentcentrum söker nu en vikarierande antagningshandläggare på 100 % under perioden 2021-12-01--2022-07-31.

Arbetsuppgifter
Hos oss på antagningen arbetar elva stycken handläggare med att hantera och handlägga antagningsärenden till universitetets utbildning på grund-och avancerad nivå. Handläggningen sker via vårt nationella antagningssystem NyA. Vid behov behöver man även navigera i kringliggande system så som exempelvis Ladok. Vi prövar ansökningar om reell kompetens och fattar beslut om undantag. På antagningen beslutas även om anstånd med studiestart samt hantering överklagandeärenden i antagningsfrågor. Du kommer att vara i kontakt med såväl presumtiva som befintliga studenter och besvara på frågor relaterade till ovanstående arbetsuppgifter. Eftersom Umeå Universitet har studenter från hela välden, kommer dina arbetsuppgifter variera i komplexitet.

Kvalifikationer

  • har en akademisk utbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget
  • har erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning
  • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • har minst 1 års erfarenhet av myndighetsutövning

Vi söker dig som är stresstålig, tycker om att sätta dig in i nya system och att arbeta processorienterat. Vi är ett härligt team som jobbar mycket effektivt och strukturerat mot kontinuerliga deadlines. För att trivas hos oss och med tilltänkta arbetsuppgifter tycker du om att arbeta i team, du har en tydlig kommunikativ skicklighet samt att du har en mycket god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då du kommer att ha flera kontaktytor inom organisationen. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service till studenter, blivande studenter, fakulteter och institutioner samt enheter inom universitetets förvaltning.

Meriterande för anställningen är om du:
- har erfarenhet av handläggande eller utredande uppgifter, gärna från universitets- och högskolesektorn

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen avser ett vikariat på heltid under perioden 2021-12-01--2022-07-31. För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med områdeschef Anette Gröndahl Tel: 090-786 88 18, e-post: anette.grondahl@umu.se

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-25!

Tillträde

2021-12-01

Kontaktperson

Anette Gröndahl, Områdeschef

090-786 88 18

Tatja Anundsson, HR specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-1443-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-10-25

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.