Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Arkivarie

Universitetsledningens kansli

Ansök

senast

2021-12-17

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Beskrivning
Vi söker en arkivarie till vårt e-arkivprojekt och erbjuder stimulerande arbetsuppgifter i en utvecklande arbetsmiljö.

Universitetsledningens kansli har ett 20-tal medarbetare, varav två arkivarier.  Vi driver ett projekt med syfte att införa e-arkivering vid Umeå universitet och behöver nu stärka våra arkivarieresurser vid enheten. Projektet löper under fyra år.

Arbetsuppgifter
Arkivarierna vid Umeå universitet ansvarar för hanteringen av universitetets centrala arkiv samt för den strategiska utvecklingen av arkivfrågor vid universitet. I arbetsuppgifterna ingår därför både att ordna och förteckna arkiv och att utarbeta styrdokument inom verksamhetsområdet.

Arkivarierna deltar också i utvecklingen och kvalitetssäkringen av myndighetens dokumenthantering, ärendeprocess och rutiner kring arkivering i stort, i syfte att ständigt förbättra rutiner och processer. Arbetet sker i nära samarbete med den centrala registraturen. Inom expertområdet ger arkivarierna service och stöd till både allmänheten och verksamma inom universitetet och arbetar också aktivt med intern vidareutbildning.

Vi söker nu en arkivarie för att tillsammans med de andra arkivarierna arbeta med arkivariernas sedvanliga arbetsuppgifter. Du kommer också få möjlighet att delta i arbetet i projektgruppen för e-arkivprojektet tillsammans med personal från verksamhetsområdet IT.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arkivarieutbildning, eller annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig, gärna med relevanta systemvetenskapliga inslag. Du har flerårig erfarenhet från självständigt arkivariearbete. Du ska ha stor vana av att arbeta i digitala miljöer samt erfarenhet av vårt arkivförteckningssystem Visual Arkiv, eller annat motsvarande system. Arbetet förutsätter mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.  

Som person är du noggrann och effektiv och ser till helheten för att nå verksamhetens mål. Du har mycket god samarbetsförmåga och skapar goda kontakter med övriga delar av verksamheten. Du är van vid att arbeta självständigt och systematiskt och är drivande i ditt arbete. Du tycker om och kan pedagogiskt förmedla den kunskap du har. Då arbetet innebär en stor del eget ansvar kommer din förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter att vara viktig.

Erfarenhet från offentlig verksamhet samt av att arbeta med e-arkivering är meriterande. Erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och kunskaper inom för verksamhetsområdet relevanta juridiska rättsområden är också meriterande.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning kan tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av verksamhetsansvarige Dennis Jakobsson, tel 090-786 51 24 eller enhetschef Chatarina Larson, tel 090-786 53 51.

Facklig information lämnas av SACO, tel 090-786 53 65, SEKO civil, tel 090-786 52 96 samt ST, tel 090-786 54 31

Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2021-12-17.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Chatarina Larson

090-786 53 51

Dennis Jakobsson

090-786 51 24

Diarienummer

AN 2.2.1-1749-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-17

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.