Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Avdelningschef vid Umeå universitetsbibliotek

Vetenskaplig kommunikation

senast

2021-04-16

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Avdelningen för vetenskaplig kommunikation ansvarar för samordning och utveckling av bibliotekets forskar- och lärandestöd samt undervisning. Avdelningens centrala verksamhetsområden är att tillhandahålla stöd i publiceringsfrågor, att kvalitetssäkra data för t.ex. medelstilldelning och bibliometriska analyser. Till avdelningen för vetenskaplig kommunikation hör också samordningsansvar för hantering av forskningsdata. På avdelningen finns även Studieverkstaden som erbjuder stöd för utveckling av studenters generella kompetenser.

Utvecklingen mot öppen vetenskap gör att området är under stark utveckling och tillväxt gällande forskningsdatahantering och vetenskaplig publicering. Den höga förändringstakten ställer krav på både initiativ- och utvecklingskraft. Breddat deltagande i universitetets utbildningar och en ökad digitalisering av undervisningen ställer krav på utveckling och ett ökat stöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som avdelningschef leder du arbetet och utvecklar verksamheten, du har personalansvar för avdelningens 22 medarbetare. Du ingår i Umeå universitetsbiblioteks ledningsgrupp och ansvarar tillsammans med överbibliotekarien och övriga avdelningschefer för det strategiska arbetet för hela Umeå universitetsbibliotek. Vi strävar efter ständiga förbättringar och utveckling av vår verksamhet. Därför söker vi dig som är handlingskraftig och utvecklingsinriktad. Förankring av och information om verksamheten inom universitetet är en viktig del. Deltagande i regionala och nationella nätverk ingår i tjänsten.

Kompetenskrav

Du har akademisk examen inom ett för verksamheten relevant område och tidigare ledarerfarenhet. Ditt ledarskap präglas av förmåga att delegera för att effektivt nå gemensamma mål. Det är naturligt för dig att skapa engagemang och motivation genom delaktighet och genom att ge utrymme för kreativitet och utveckling. Tillit är en viktig del i universitetets arbetssätt och styrning. Du vet hur du ska göra för att organisera arbetet på bästa sätt och skapa rätt förutsättningar för hållbart medarbetarskap, gott ledarskap och en smidig organisation.

Som person är du kommunikativ, har lätt att skapa förtroendefulla relationer, har mycket god samarbetsförmåga och kan därmed skapa ett tillitsfullt samarbete med universitetets institutioner, forskare och lärare. Du har en god blick för helheten, är analytisk och har ett strategiskt och långsiktigt perspektiv. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska samt har god IT-kompetens.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Meriterande kompetenskrav

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom universitets- och högskolesektorn och kunskap om och förståelse för högre utbildning och forskning samt forskningens infrastruktur.

Villkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Umeå universitet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast 2021-04-16.

I rekryteringsprocessen förekommer intervjuer och referenstagning.

Närmare upplysningar lämnas av Överbibliotekarie Mikael Sjögren, tel. 090-786 96 80, 070- 582 65 66 mikael.sjogren@umu.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Administrativ chef Hanna Rantamäki, 090-786 62 71, 072-526 64 36 hanna.rantamaki@umu.se.

Facklig information lämnas av SACO Stefan Fleig, stefan.fleig@umu.se tel. 090-786 59 98, OFR-S Lena Folkesson, tel. 090-786 59 79, lena.folkesson@umu.se, SEKO 090-786 52 96.

Enligt överenskommelse

Mikael Sjögren, Överbibliotekarie

Diarienummer

AN 2.2.1-461-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-04-16

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.