Bibliotekarie vid Umeå universitetsbibliotek

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Medicinska biblioteket återfinns på Norrlands universitetssjukhus och vänder sig i första hand till studenter och personal vid den medicinska fakulteten och Västerbottens läns landsting. MB är ett undervisningsintensivt bibliotek och behöver rekrytera en bibliotekarie med huvudinriktningen undervisning och support inom medicinska databaser och referenshantering.

Ditt nya arbete:

Du kommer att arbeta med undervisning och support inom informationssökning och referenshantering inom både grund- och avancerad utbildning samt forskarutbildning. Du kommer också att delta i bibliotekets arbete med forskarstöd och utveckling av MB:s pedagogiska arbete. I arbetsuppgifterna ingår också passtjänstgöring och andra inom biblioteket förekommande arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har:

• Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
  • Erfarenhet av undervisning och intresse för vetenskaplig kommunikation
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt

Övriga önskvärda kvalifikationer:

• Erfarenhet av arbete på forskningsbibliotek är meriterande
  • Erfarenhet av att undervisa på engelska är önskvärt

Vi söker dig som är engagerad, idérik och vill vara med och utveckla bibliotekets verksamhet. Du har en hög serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete. Du har en utpräglad teamkänsla samtidigt som du kan arbeta självständigt. Vi tror också att du är ansvarstagande och har god initiativförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Närmare upplysningar lämnas av:

Karina Sjögren, avdelningschef för Medicinska biblioteket, 090-786 88 12, karina.sjogren@umu.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Biträdande  administrativ chef/HR-strateg Hanna Rantamäki, 090-786 62 71, hanna.rantamaki@umu.se.

Fackliga företrädare för SACO är Stefan Fleig, 090-786 59 98, stefan.fleig@umu.se och för ST Lena Folkesson, 090-786 5979, lena.folkesson@umu.se.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2018-12-17.

Enligt överenskommelse

Karina Sjögren, avdelningschef