Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

printicon

Biomedicinsk analytiker/Laboratorieassistent

Institutionen för odontologi

Ansök

senast

2021-05-24

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Institutionen för odontologi består av ca 60 medarbetare och vi bedriver undervisning på tandläkarprogrammet, tandhygienistprogrammet och tandteknikerprogrammet samt odontologisk forskning. Vi söker nu en Biomedicinsk analytiker/laboratorieassistent till en av våra forskningsgrupper inom molekylär parodontologi.  Anställningen är på heltid och tidsbegränsad under 18 månader.

Projektbeskrivning
Vår forskargrupp arbetar för att nå ökad kunskap om sambandet mellan parodontit (tandlossningssjukdom) och reumatoid artrit (ledgångsreumatism) med särskilt fokus på att studera patogena egenskaper hos antikroppar mot citrullinerade peptider (ACPA). Vi använder oss av cellodlingar och vidare analyser på mRNA- och proteinnivå för att studera effekter av ACPA in vitro. Vi har ett nära samarbete med andra forskargrupper som studerar faktorer av betydelse för inflammatorisk benresorption. Vi söker nu en biomedicinsk analytiker/laboratorieassistent som självständigt kan utföra experiment och efterföljande sammanställning av data samt kan ansvara för basala uppgifter som ingår i den laborativa verksamheten.

Arbetsuppgifter
I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår isolering av primära celler från patientbiopsier och vävnad/organ från möss samt vidare cellodling. Du kommer även att utföra analyser på mRNA-nivå och proteinnivå för att studera effekter av ACPA i cellodlingssystemen. Arbete med djurmodeller (möss) är aktuellt såväl som omhändertagande och preparation av vävnadsbiopsier från patienter samt flödescytometriska analyser (FACS).

Vidare ingår i anställningen grundläggande arbetsuppgifter inom laborativ verksamhet såsom inköp av material och utrustning, hantering av disk och avfall, och beredning av lösningar som används vid arbete med celler.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad biomedicinsk analytiker. Arbetet kräver:

  • Erfarenhet av att hantera vävnadsbiopsier från patienter
  • Tidigare erfarenhet av att odla primära mesenkymala celler inklusive fibroblaster och osteoblaster
  • Erfarenhet av att utföra RNA-isolering och cDNA-syntes från cellodlingar
  • Erfarenhet av att utföra genexpressionsanalyser: rt-qPCR
  • Noggrannhet, god organisationsförmåga och ett systematiskt arbetssätt.
  • Förmåga till datasammanställning
  • Att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal såväl som skrift

Vidare krävs god samarbetsförmåga och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Meriterande för anställningen är flerårig erfarenhet inom laborativ verksamhet. Vi ser gärna att du har en god teoretisk kunskap om djurförsök och arbete med djurmodeller samt erfarenhet av att dissekera fram organ från möss. Även erfarenhet av mineraliseringsfärgningar i osteoblastodlingar är meriterande för anställningen.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till 18 månader på heltid med start i september eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Elin Kindstedt elin.kindstedt@umu.se 

Ansökan

Tycker du att arbetet verkar intressant? Skicka en ansökan innehållande:
• CV
• Personligt brev

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-24.

 

 

Tillträde

September 2021

Diarienummer

AN 2.2.1-678-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-05-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.