Controller till Kansliet för teknik och naturvetenskap

Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

senast

2018-12-18

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Kansliet för teknik och naturvetenskap söker en controller med fokus på budget, prognosarbete och ekonomiuppföljning. Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde den 1 februari 2019 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 18 december 2018.

Arbetsuppgifter

Som controller arbetar du med ekonomi- och resursfördelningsfrågor samt ekonomiuppföljning på fakultetsövergripande nivå. Du kommer att ingå i en grupp på fakultetskansliet som även består av en ekonom och en ekonomiadministratör. Dina arbetsuppgifter består av att arbeta självständigt med analyser, budgetering, prognostisering, verksamhetsuppföljning och bokslut samt att driva utvecklingsarbete inom ekonomiområdet. Du bereder och föredrar ärenden i fakultetsnämnden och i fakultetens ledningsgrupp samt tillser att fattade beslut implementeras i organisationen. I din roll som controller är du även ledningens och institutionernas/enheternas stöd i budget- och ekonomifrågor.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen på lägst kandidatnivå inom ekonomiområdet eller motsvarande och flera års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete innefattande ekonomisk planering, uppföljning, analys och utvärdering, gärna inom universitet eller högskola.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och du har mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har kännedom om de lagar och regler som styr verksamheten inom högskoleområdet.

Som person har du god förmåga att se samband, kunna skapa enkla och tydliga strukturer samt beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Du är målmedveten, effektiv, analytisk och har integritet samt en stark vilja att utveckla. Arbetet kräver också god samarbetsförmåga, självständighet och initiativförmåga, därför kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde den 1 februari 2019 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Till ansökan ska bifogas:

• Ett personligt brev inklusive kontaktuppgifter
  • Meritsammanställning/CV, samt eventuella arbetsbetyg/intyg som är relevanta för anställningen
  • Examensbevis som är relevanta för anställningen
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Sista ansökningsdag är 2018-12-18. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Ansök via knappen längst ner på sidan.

Mer om oss

Vid kansliet för teknik och naturvetenskap arbetar för närvarande cirka 15 personer. Kansliet utgör teknisk-naturvetenskapliga fakultetens serviceenhet inom en rad områden som anställningar och personal, budget och ekonomi, forsknings- och utbildningsfrågor, information och rekrytering samt samverkan med det omgivande samhället. Fakulteten har cirka 900 anställda och vår utbildning lockar för närvarande drygt 3000 helårsstudenter. 2017 omsätter fakulteten drygt en miljard kronor varav omkring två tredjedelar inom forskning. Fakulteten bedriver forskning och utbildning inom ett mycket brett spektrum av teknik- och naturvetenskap.

1 februari 2019 eller enligt överenskommelse.

Åsa Boily, kanslichef

090-786 63 76, asa.boily@umu.se