Hoppa direkt till innehållet
printicon

Controller vid Umeå universitetsbibliotek

Kansliet

Ansök

senast

2019-11-22

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Arbetsuppgifter:

Som controller arbetar du med ekonomi och ekonomiuppföljning för hela universitetsbiblioteket. Dina arbetsuppgifter består i att arbeta med analyser, budget, prognoser, verksamhetsuppföljning och bokslut samt driva utvecklingsarbete inom ekonomiområdet. Du förväntas också ta initiativ till att utreda och belysa ekonomiska konsekvenser för verksamheten utifrån olika scenarier. Du ingår i administrationens agila team, arbetar nära överbibliotekarien och administrativ chef, ingår i universitetsbibliotekets ledningsgrupp och bereder och föredrar ärenden i bibliotekstyrelsen. Det är en varierande roll med många kontaktytor där du förväntas ha en helhetsbild av ekonomi och verksamhet och vara ett bollplank. I din roll som controller har du också huvudansvaret för upphandling. Du arbetar även med utredningar, kvalitetsarbete och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande. Vidare ser vi att du har dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete med ekonomisk planering, uppföljning, analys och utvärdering. Du har god analytisk förmåga och har lätt för att se samband utifrån ett helhetsperspektiv men har även ett öga för detaljer. Då arbetet innebär ett nära samarbete med verksamhetens chefer samt kollegor vid universitetsbibliotekets administrativa avdelning har du en uttalad teamkänsla. Du trivs med att ge konsultativt stöd, är van vid att formulera och presentera resultat och siffror på ett pedagogiskt sätt.

Du tar egna initiativ och är van att arbeta självständigt. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och reflekterar regelbundet över vad som kan utvecklas i verksamheten. Det är viktigt att du har förmågan att ändra perspektiv och kan gå från detalj till helhet och tvärtom. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har mycket goda kunskaper i Excel.

Övriga önskvärda kvalifikationer:

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från offentlig verksamhet är meriterande.  Det är även värdefullt om du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och offentlig upphandling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och relevanta erfarenheter.

Närmare upplysningar lämnas av:

Överbibliotekarie Mikael Sjögren 090-786 96 80 eller 070-5826566, mikael.sjogren@umu.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Biträdande administrativ chef/HR-specialist Hanna Rantamäki, 090-786 62 71, hanna.rantamaki@umu.se.

Fackliga företrädare är för SACO Stefan Fleig, 090-786 59 98, stefan.fleig@umu.se och för ST Lena Folkesson, 090-786 59 79, lena.folkesson@umu.se.

Ansökan ska göras via e-rekryteringsverktyget Varbi och vara inkommen senast 2019.11.22.

Välkommen med din ansökan! 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Mikael Sjögren, överbibliotekarie

+46 90 7869680

Diarienummer

AN 2.2.1-1644-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 59 98

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 59 79

Ansök

senast

2019-11-22

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.