Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Doktorand i kardiologi

Avdelningen för medicin

Ansök

senast

2021-07-01

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Prestationsförmåga och kroppsammansättning hos personer med medfödda hjärtfel

Medfödda hjärtfel är den vanligast förekommande medfödda anomalin. Tack vare medicinska framsteg växer andelen vuxna med medfödda hjärtfel stadigt och är nu större än andelen barn och unga. Inom ramen för den aktuella forskningen studeras relationen mellan prestationsförmåga och mortalitet hos vuxna med medfödda hjärtfel. Vidare studeras kroppssammansättning och effekt av muskelträning i denna population.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att planera och rekrytera forskningspersoner och genomföra datainsamling med DXA, pQCT, NIRS och dynamometri. Du kommer även att planera och genomföra intervention i form av muskelträning. I arbetet ingår också hantering av databas och analys med hjälp av funktioner i SPSS samt presentation av resultat och manusförfattande. 

Kvalifikationer

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå genom minst 240 hp, varav 60 på avancerad nivå, eller motsvarande kunskaper.

Dokumenterad kunskap om kardiologi motsvarande studier på läkarprogrammet och tidigare erfarenhet av arbete som forskarassistent eller motsvarande med särskild inriktning mot medfödda hjärtfel. Dokumenterad erfarenhet av databashantering, utförande och tolkning av statistiska analyser, sammanställning och presentation av vetenskapliga data.

Arbetet kommer främst att drivas av den sökande, vilket ställer stora krav på förmåga att arbeta noggrant, organiserat och självständigt. God samarbetsförmåga och god kommunikativ förmåga. För den aktuella anställningen krävs dessutom god analytisk förmåga samt goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Villkor

Tillträde till anställningen förutsätter att den sökande antas eller är antagen till forskarutbildningen med inriktning mot kardiologi vid medicinska fakulteten.

Tillträde

1 september 2021

Kontaktperson

Camilla Sandberg

0730 395 773

Diarienummer

AN 2.2.1-978-21

Ansök

senast

2021-07-01

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.