Hoppa direkt till innehållet
printicon

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot bild- och funktionsmedicin

Institutionen för strålningsvetenskaper

Ansök

senast

2020-02-04

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för strålningsvetenskaper är forskningsmässigt en dynamisk och internationellt framgångsrik miljö inom diagnostisk radiologi, onkologi, kognitiv neurovetenskap, radiofysik och medicinsk teknik. Institutionen tillhör den medicinska fakulteten vid Umeå universitet.

Institutionen för strålningsvetenskaper söker en doktorand som är intresserad av kognitiv neurovetenskap, och speciellt hjärnavbildningsforskning, till projektet ”the Umeå High Intensity Training Study (the Umeå HIT study)”. Projektet utförs inom ramen för Umeå Center för Funktionell Hjärnavbildning (UFBI) och är ett samarbete mellan Institutionen för strålningsvetenskaper och Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering. Anställningstiden är fyra år och avser heltid med start 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse.

Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser etc.

Projektbeskrivning

Det aktuella projektet undersöker hur fysisk träning påverkar hjärnans struktur och funktion, mätt med strukturell och funktionell MR. Vi vill även utvärdera hur träning kan implementeras på ett effektivt sätt. Arbetsuppgifter kommer att innefatta insamling av, samt analys av hjärnavbildningsdata i relation till effekter på kardiovaskulär funktion, kognitiva funktioner, samt metabol hälsa.

Behörighet och andra kvalifikationer

De grundläggande behörighetskraven för att bli antagen till utbildning på forskarnivå är avlagd examen, med avklarade kurser på minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller motsvarande kvalifikationer som förvärvats på annat sätt i Sverige eller utomlands.

För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i medicinsk vetenskap med inriktning mot bild och funktionsmedicin krävs högskoleutbildning i ämnen som bedöms vara direkt relevanta för den aktuella inriktningen. 

Nödvändiga språkkunskaper, såväl muntliga som skriftliga, i engelska krävs. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför institutionens forskarutbildningsgrupp.

Den sökande ska kunna arbeta självständigt, ha god analytisk och organisatorisk förmåga. Av stor vikt är att kunna samarbeta och interagera med andra medlemmar i forskargruppen och vid institutionen.

Det är meriterande med bakgrund inom kognitiv neurovetenskap, bearbetning och analys av hjärnavbildningsdata, samt kunskaper inom träningsfysiologi.

Mer information om gruppens forskning finns att läsa på vår websida  https://www.umu.se/personal/carl-johan-boraxbekk/

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev med motivering till varför du söker och varför du är lämpad för forskarutbildningsplatsen
  • CV
  • Styrkta kopior av examensbevis, betyg och intyg
  • Kopior på examensarbete
  • Eventuell publikationslista
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2020-02-04.

Löneplacering

Lön i enlighet med fastställd lönestege för doktorandbefattningar.

Övrig information

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av professor Carl-Johan Boraxbekk, cj.boraxbekk@umu.se

https://www.aurora.umu.se/enheter/medfak/forskarutbildning/doktorandhandboken/

Mer om oss

Mer information om Institutionen för strålningsvetenskaper finns att läsa på vår websida https://www.umu.se/institutionen-for-stralningsvetenskaper/

 

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

1 mars eller enl överenskommelse

Kontaktperson

Carl-Johan Boraxbekk

090-786 62 12

Diarienummer

AN 2.2.1-32-20

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-02-04

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.