Huvudmenyn dold.

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot endodonti

Institutionen för odontologi

senast

2022-05-24

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Institutionen för odontologi bedriver undervisning på tandläkarprogrammet, tandhygienistprogrammet och tandteknikerprogrammet och forskning inom mun, ansikte och käkar. Vi söker nu en doktorand till vår forskargrupp inom endodonti.

Beskrivning av doktorandprojektet
De senaste åren har behandlingsformen "revaskularisering", eller "regenerering" vuxit fram som en lovande behandling vid infekterade tänder med avvikande rotutveckling. Denna behandling syftar till att återbilda pulpaliknande vävnad inuti roten med hjälp av stamceller från tandens rotspetsområde. Vår forskargrupp studerar bakteriesammansättningen i infekterade, ej färdigutvecklade tänder och hur dessa bakterier påverkar de humana stamceller som krävs för revaskularisering. Anställning som doktorand omfattar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år.

Behörighet
För att antas till utbildning på forskarnivå ska den sökande ha dels grundläggande behörighet dels särskild behörighet samt bedömas ha sådan förmåga i övrigt som behövs för att klara utbildningen.

Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller som i någon annan ordning inom eller utom landet har förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet
För att kunna antas till utbildning på forskarnivå inom endodonti krävs att den sökande har:

1.      nödvändiga kunskaper inom ämnet endodonti.

2.      nödvändiga kunskaper i engelska. Detta kontrolleras genom att man på institutionen eller för institutionens forskarutbildningsgrupp håller ett antagningsseminarium på engelska.

Övriga kvalifikationer
Utbildning inom bioteknik om minst 180 hp är meriterande för anställningen. Så är också kunskaper som rör immunologi, histologi, mikrobiologi samt regenerative medicin. Sökande bör ha adekvat kunskap i cellodling, bakterieodling, isolering av DNA/mRNA. Erfarenhet av tidigare medverkan i forskningsprojekt är meriterande.

Forskarutbildningsprogram
Du som antas till utbildning på forskarnivå vid Medicinska fakulteten kommer att ingå i det fakultetsgemensamma forskarutbildningsprogrammet. Programmet omfattar 25 hp och erbjuds i två studietakter: 25 hp över 8 terminer (totalt 4 år) respektive över 12 terminer (totalt 6 år), med programstart varje höst- och vårtermin. Mer information om programmet går att finna på fakultetens hemsida för utbildning på forskarnivå (https://www.aurora.umu.se/organisation-och-styrning/organisation/fakultetssidor/medicinsk-fakultet/forskarutbildning/ ).

Villkor
Anställningen är begränsad till fyra år på heltid. Undervisning och annat institutionsarbete (upp till högst 20 %) kan inkluderas. Löneplacering sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning.

Tillträdesdag för anställningen är 220801 eller enligt överenskommelse.

Övrig information
Här kan du läsa mer om utbildning på forskarnivå: https://www.aurora.umu.se/enheter/medfak/forskarutbildning/

Här kan du läsa mer om Institutionen för odontologi:

Närmare upplysningar lämnas av forskningsledare Nelly Romani Vestman nelly.romani.vestman@umu.se

Ansökan
Du ansöker via rekryteringssystemet Varbi senast 220524 . En fullständig ansökan ska innehålla:

• CV/meritförteckning
  • Personligt brev med en kort beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och en motivering till din ansökan samt kontaktuppgifter (max 2 A4-sidor)
  • Kopior av examensbevis, relevanta betyg, diplom etc.
  • Kontaktuppgifter till en referensperson

Välkommen med din ansökan.

Enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-783-22

Löneform

Månadslön enligt fastställd lönetrappa

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-05-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.