Huvudmenyn dold.

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot fysioterapi

Avdelningen för fysioterapi

senast

2022-02-04

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering, Enheten för fysioterapi, söker en doktorand inom området rörelse- och stödjeorganens sjukdomar.

Vår forskargrupp studerar människans rörelsebeteende med tonvikt på tillstånd efter sjukdom eller skada. Den aktuella tjänsten rör ett projekt om korsbandsskador: konsekvenser av skadan och skillnader i rörelsekontroll hos personer med korsbandsskada jämfört med knäfriska kontrollpersoner. Fokus är på rörelseanalys med laboratoriebaserad metodologi (kinematik, kinetik, elektromyografi-registrering) samt hjärnavbildningstekniker. Projektet omfattar även kliniska tester och frågeformulär för uppföljning av behandling. Forskningen syftar till att utveckla kliniska tränings- och mätmetoder och utgör multiprofessionellt samarbete med bl.a. ortopedi, strålningsvetenskaper, medicinsk teknik och statistik.

Arbetsuppgifter

Anställningen som doktorand omfattar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. Sökande måste vara tillgänglig att påbörja anställningen under tidig vår 2022.

I anställningen ingår även att doktoranden genomgår forskarutbildningsprogrammet vid Umeå universitet, deltar i seminarier och journal clubs samt deltar på minst en vetenskaplig konferens.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning som legitimerad fysioterapeut eller motsvarande (t.ex. kompetens inom biomekanik, idrottsvetenskap eller bioingenjör med medicinska kvalifikationer), omfattande 240 hp med examen inom för projektet relevant område. Sökande ska ha kunskap i anatomi och fysiologi. Det är önskvärt att den sökande har erfarenhet av kliniskt arbete inom rörelse- och stödjeorganens sjukdomar, helst med träning och rehabilitering av knäskador samt kunskaper i biomekanik och mätning av rörelseförmåga hos personer med funktionsnedsättningar. Erfarenhet av laboratoriebaserade rörelseanalysmetoder inkluderande ”3D motion capture”, kraftregistrering, elektromyografi och användandet av analysprogram som Visual 3D eller liknande är också meriterande. Meriterande är även erfarenhet av hjärnavbildningstekniker och databearbetning med statistikprogram, samt av vetenskaplig publicering. Bedömningen av behöriga sökande grundar sig på den sökandes meriter och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har 1) nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning, 2) erfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet, samt 3) nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem, ansökan ska skrivas på engelska och innehålla följande:

• Curriculum Vitae, styrkt (max 5 sidor)
  • En kort beskrivning av dig själv, varför du är intresserad av positionen och hur du kan bidra till forskningen. Inkludera eventuella tidigare forskningsresultat/erfarenheter och/eller kvalifikationer av särskilt intresse för den aktuella positionen (max 2 sidor)
  • Kopior av examensbevis

En lista med tre referenspersoner inklusive deras titlar och kontaktuppgifter.

Charlotte Häger

Diarienummer

AN 2.2.1-41-22

Löneform

Månadslön enligt fastställd lönestege

senast

2022-02-04

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.