Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot immunologi.

Institutionen för klinisk mikrobiologi

Ansök

senast

2021-09-30

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Beskrivning
Vi söker en doktorand till Institutionen för klinisk mikrobiologi. Projektet går ut på att identifiera och karaktärisera hur mastceller svarar på infektioner med mikrobiella svamppatogener och hur mastceller bidrar till infektionens bekämpning.

Du blir en del av en forskargrupp som använder state-of-the-art-tekniker och som samarbetar med andra ledande forskare. Vår målsättning är att erhålla ny, banbrytande kunskap som möjliggör utveckling av nya behandlingar mot infektioner.
Vi erbjuder en internationell, stimulerande och samarbetsorienterad forskarmiljö där din vetenskapliga karriärutveckling främjas.


Anställningen är tidsbegränsad till fyra år med start snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Doktorandtjänsten ger dig möjlighet att utvecklas till en självständig forskare som på egen hand planerar och utför experiment, tolkar resultat och sätter dessa i en vetenskaplig kontext.

 • Du kommer att få presentera och diskutera din forskning med andra forskare inom och utanför gruppen.
 • Du är aktivt engagerad i sammanställning och publicering av forskningsresultat.
 • Du kommer också att få handleda svenska och utländska studenter på master/magister-nivå, och delta i institutionens övriga undervisning.
 • Du kommer att komplettera din forskarutbildning med obligatoriska och valfria kurser, aktivt deltagandet i seminarserier och litteraturdiskussionsträffar.
 • Du agerar också i överensstämmande med universitetets policy för lika möjligheter och dataskydd.

Kvalifikationer
Du ska ha minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå, och grundläggande kunskaper inom immunologi. En utbildningsbakgrund inom naturvetenskap, biomedicin eller medicinsk vetenskap är särskilt meriterande.

Sökande måste vara skicklig i både muntlig och skriftlig kommunikation på engelska, kunna arbeta självständigt såväl som i samarbete med andra och vara mycket motiverad samt bör ha ett stort intresse av det medfödda immunitet och opportunistiska mykoser, och vara villig att ta sig an vetenskapliga och metodologiska utmaningar.
Tidigare praktisk erfarenhet av arbete med cellkultur och primära medfödda immunceller är meriterande, liksom erfarenhet av immunologisk forskning kring andra sjukdomar än infektion, såsom till exempel cancer.

Villkor
Ansökan ska innehålla:

 1. Personligt brev som beskriver relevanta kvalifikationer och din motivation
 2. CV
 3. Styrkta kopior av examensbevis, intyg och betyg.
 4. En forskningspublikationslista samt en kopia av kandidat- eller masteruppsats.
 5. Kontaktuppgifter till 2 referenser

Ansökan görs elektroniskt via Varbi.
Handlingar som skickas ska vara i word eller pdf-format.
Sista ansökningsdag är 2021-09-30.

Övrig information

Tillträde enligt överenskommelse.

Löneinplacering sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

För frågor, vänligen kontakta Constantin Urban. E-post: constantin.urban@umu.se

 

Välkommen med din ansökan!Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Constantin Urban

constantin.urban@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1230-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-09-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.