Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot klinisk farmakologi

Farmakologi

senast

2018-02-28

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100
  • Ort Umeå

Vi söker nu en doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot klinisk farmakologi. Doktorandanställningen syftar till en doktorsexamen.

Doktorandprojektet

Projektet kommer att genomföras vid Enheten för farmakologi, Institutionen för farmakologi och klinisk neurovetenskap, Umeå universitet. Vid Enheten för farmakologi arbetar vi bland annat med forskning kring äldre och läkemedel. Forskningen som bedrivs utgör både läkemedelsepidemiologiska observationsstudier för att undersöka hur läkemedel används i denna patientgrupp inklusive förekomst av läkemedelsrelaterade problem, och interventionsstudier för att undersöka hur läkemedelsbehandlingen hos äldre personer kan optimeras, hur risken för läkemedelsrelaterade återinläggningar kan minskas och livskvaliteten öka hos äldre personer.

Vi söker nu en medarbetare för en anställning som doktorand (omfattning 100%) som vill arbeta med dessa frågeställningar. Arbetet kräver självständighet och noggrannhet samt god förmåga att samarbeta med andra, samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. En del av arbetet med datainsamling i projektet kommer att vara att genomföra intervjuer med patienter kring deras läkemedelsanvändning samt genomgångar av patientjournaler. Av den anledningen är goda språkkunskaper i svenska nödvändigt.

Behörighet

Grundläggande behörighet för antagning till utbildning på forskarnivå har den som genomgått grundläggande högskoleutbildning om minst 240 högskolepoäng (hp) inklusive 60 hp på avancerad nivå.

För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs dessutom att den sökande har särskild behörighet i form av 1) nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning, 2) erfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet, samt 3) nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför handledare och institutionens forskarutbildningsgrupp.

Övriga kvalifikationer

Apotekarexamen. Goda språkkunskaper i svenska. Vidareutbildning inom klinisk farmaci och erfarenhet av arbete som klinisk farmaceut är meriterande men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillträdesdag 2018-04-01 eller enligt överenskommelse.
Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning.

Övrig information:

Ansökningsförfarande:

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Ansökan ska innehålla:

• CV/meritförteckning
  • Kort motivering till ansökan (max 1 sida)
  • Kopior av examensbevis, betyg och intyg
  • Kopior av senast godkänd akademisk uppsats (kandidat- magister och masteruppsatser), övriga relevanta akademiska uppsatser, och i förekommande fall vetenskapliga publikationer
  • Kontaktinformation till minst två referenspersoner

Samtliga bilagor ska bifogas ansökan som pdf.

Kontaktperson

Maria Gustafsson, Institutionen för farmakologi och klinisk neurovetenskap, enheten för farmakologi,
tel 090-7863562, e-post: maria.gustafsson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

2018-04-01

Kontaktperson