Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot klinisk farmakologi

Institutionen för farmakologi och klinisk neurovetenskap

senast

2019-10-25

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100% eller enl överenskommelse
  • Ort Umeå

Beskrivning

Projektet kommer att genomföras vid Institutionen för farmakologi och klinisk neurovetenskap, Umeå universitet. På institutionen arbetar vi bland annat med forskning kring äldre och läkemedel. Forskningen som bedrivs utgör både läkemedelsepidemiologiska observationsstudier för att undersöka hur läkemedel används i denna patientgrupp inklusive förekomst av läkemedelsrelaterade problem, och interventionsstudier för att undersöka hur läkemedelsbehandlingen hos äldre personer kan optimeras, hur risken för läkemedelsrelaterade återinläggningar kan minskas och livskvaliteten öka hos äldre personer.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en medarbetare för en anställning som doktorand som vill arbeta med dessa frågeställningar. Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket bland annat innefattar deltagande i forskningsprojekt och forskarutbildningskurser. Arbetet kräver självständighet och noggrannhet samt god förmåga att samarbeta med andra, samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. En del av arbetet med datainsamling i projektet kommer att vara att genomföra intervjuer med patienter kring deras läkemedelsanvändning samt genomgång av patientjournaler. Av den anledningen är goda språkkunskaper i svenska nödvändigt.

Kvalifikationer

Grundläggande behörighet för antagning till utbildning på forskarnivå har den som genomgått grundläggande högskoleutbildning om minst 240 högskolepoäng (hp) inklusive 60 hp på avancerad nivå.

För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs dessutom att den sökande har särskild behörighet i form av 1) nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning, 2) erfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet, samt 3) nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför handledare och institutionens forskarutbildningsgrupp.

Övriga kvalifikationer

Apotekarexamen. Goda språkkunskaper i svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.
Tillträdesdag 2019-12-01 eller enligt överenskommelse.
Omfattning 100% eller enligt överenskommelse.
Stationeringsort Umeå.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska skickas in via Umeå universitetets digitala rekryteringssystem Varbi senast 25 oktober 2019. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Ansökan ska innehålla:

• CV/meritförteckning
  • Kort motivering till ansökan (max 1 sida)
  • Kopior av examensbevis, betyg och intyg
  • Kontaktinformation till minst två referenspersoner

Samtliga bilagor ska bifogas ansökan som pdf.

För ytterligare information:
Maria Gustafsson, Institutionen för farmakologi och klinisk neurovetenskap, tel 090-7853562, e-post: maria.gustafsson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

2019-12-01 eller enl överenskommelse

Maria Gustafsson, maria.gustafsson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1427-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2019-10-25

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.