Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot medicinsk kemi

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

senast

2020-09-15

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 procent
  • Ort Umeå

Beskrivning

Doktorandstudierna kommer att genomföras vid Institutionen för medicinsk biokemi och biofysik och stöds av Wallenberg Center for Molecular Medicine-Infection Biology.

Mobila genetiska element (MGEs) är i sig relaterade till patogenes, antibiotikaresistens och en av de viktigaste faktorerna i bakterieutvecklingen. Att förstå hur MGE: er uttrycker sina gener och replikerar deras DNA är alltså avgörande för vår framgång att bekämpa bakterieinfektioner. Vi studerar tre viktiga MGE i Staphylococcus aureus: i) Staphylococcal Cassette Chromosome (SCC element), ansvarig för Methicillin Resistance S. aureus eller MRSA; ii) stafylokock-bakteriofager och iii) Staphylococcus aureus patogenicitetsöar (SaPI), både fag och SaPI har grundläggande roller i bakteriell plasticitet och patogenes.

Vi erbjuder ett doktorandprojekt för att studera genuttryck och DNA-replikering av stafylokock MGE med hjälp av ett multidisciplinärt tillvägagångssätt: in vivo-experiment med genetik och molekylärbiologisk strategi, kompletterat med biokemi och strukturell biologi, såsom elektronisk kryomikroskopi (kryoEM) och röntgenkristallografi.

Forskningen kommer att utföras i en internationell och välfinansierad (Wallenberg Foundation) forskningsgrupp. Umeå Core Facility Electron Microscopy är välutrustad med en Titan Krios TEM, Falcon 3-detektor, Volta-fasplatta, autoloader, etc. Röntgenkristallografiplattformen är också välutrustad med egen röntgenkälla, myggrobot, etc. Synchrotrons åtkomst är säkrad.

Kvalifikationer

Sökande måste 1) ha en högskoleexamen på minst 240 hp eller motsvarande eller 2) ha 120 svenska (gamla) högskolepoäng (motsvarande 180 hp) högskolestudier inom samma områden eller motsvarande tagna före 1 juli , 2007. Du bör ha en magisterexamen i mikrobiologi, biokemi eller motsvarande. Vi söker kandidater med erfarenhet av expression och rening av rekombinanta proteiner. Kandidater med bakgrund inom röntgenkristallografi eller kryoEM uppmuntras att ansöka. Vi förväntar oss att intresserade och motiverade kandidater ska kunna arbeta självständigt och som en del av ett team. God muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska krävs.

Intresserade kandidater ska ansöka via Umeå universitets rekryteringssystem Varbi, referensnummer AN 2.2.1-975-20. Bifoga i) ett följebrev (1 sida), ii) CV (max 3 sidor), iii) en fullständig publikationslista, iv) kontaktinformationen för 3 referenser och v) kopior av de senaste examensintygen.

Sista ansökningsdag är 15 september 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta Ignacio (ignacio.mir-sanchis@umu.se) eller besök www.imsresearchlab.com.

Välkommen med din ansökan!

Enligt överenskommelse

Ignacio Mir-Sanchis

Andrei Chabes

073-6205446

Diarienummer

AN 2.2.1-975-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-09-15

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.