Hoppa direkt till innehållet
printicon

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot omvårdnad

Institutionen för omvårdnad

Ansök

senast

2019-11-20

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100 %
 • Ort Umeå

Vid Institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt utbildning på forskarnivå/forskning inom ämnena omvårdnad, sexuell och reproduktiv hälsa samt radiografi.

Om doktorandprojekt

Nu söker vi en doktorand för arbete i forskningsprojektet: Förmaksflimmer - patienternas upplevelser och erfarenheter samt utvärdering av sjuksköterskeledd, personcentrerad förmaksflimmermottagning.

Forskning har visat att patienter med förmaksflimmer har nedsatt livskvalitet och att vården för denna patientgrupp behöver förbättras. Tidigare studier har fokuserat på patienters livskvalitet i relation till olika medicinska behandlingar. Vi vill fokusera på livskvalitet och hur det är att leva med förmaksflimmer från patientens perspektiv samt utvärdera hur en strukturerad sjuksköterskeledd, personcentrerad mottagning påverkar personer med förmaksflimmer. För att studera detta använder vi såväl kvantitativa som kvalitativa metoder. Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser etc.

Kvalifikationer

Grundläggande behörighet för doktorandprojektet: Högskoleutbildning omfattande 240 hp varav minst 60 hp på avancerad nivå inom omvårdnad eller jämförbart ämne.

Särskild behörighet: För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har:

 • nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning
 • yrkeserfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet
 • nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses

Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar forskningsplanen på engelska inför en av institutionsledningen utsedd forskarutbildningsgrupp.

Övriga kvalifikationer: Erfarenhet av arbete med kvantitativ metod och livskvalitetinstrument är meriterande. Andra meriterande erfarenheter är utbildning inom kardiologi/kardiologisk omvårdnad, erfarenhet av arbete på hjärtmottagning och erfarenhet av motiverande samtal. Arbetet kräver att du är flexibel i ditt arbetssätt, har god förmåga att samarbeta med andra och att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

En fullständig ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev som sammanfattar ditt vetenskapliga intresse och motiverar varför du söker anställningen, max 1500 ord.
 • CV/meritförteckning
 • Examensbevis (styrkta kopia)
 • Uppsatser/övriga publikationer
 • Kontaktuppgifter till två referenspersoner
 • Övriga meriter med relevans för anställningen

Dokument ska bifogas elektroniskt i Word- eller PDF-format. Ofullständig ansökan kommer inte att behandlas.

Villkor

Anställningsform och omfattning: doktorandtjänst motsvarande 4 års heltidsstudier.

Intervjuer i samband med tillsättning av anställningen kan komma att ske. 

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Karin Hellström Ängerud 090-7869263 eller karin.hellstrom.angerud@umu.se. Antagning till forskarutbildning initieras efter avslutad urvalsprocess.

Tillträde

Efter överenskommelse

Kontaktperson

Karin Hellström Ängerud

090-786 92 63

Diarienummer

AN 2.2.1-1619-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-11-20

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.