Hoppa direkt till innehållet
printicon

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot omvårdnad

Institutionen för omvårdnad

Ansök

senast

2020-01-19

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom ämnet omvårdnad. Nu söker vi en doktorand! Välkommen med din ansökan!

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot omvårdnad

vid Institutionen för omvårdnad

Projektet Det aktuella projektet ”Hälsosamt åldrande trots långvarig sjukdom: Beskriva, mäta och förstå egenvårdsbehov bland äldre personer med långvarig sjukdom i Sverige, SWE PRISM-CC studien” kommer utföras med främst kvantitativa, men även kvalitativa forskningsmetoder. Existerande forskning om egenvård har till stor del fokuserat på yngre/medelålders personer och ofta utförts i relation till enskilda diagnoser. Denna forskning har mindre relevans för äldre som ofta lever med multisjuklighet och i komplexa sociala situationer. Vår svensk-kanadensiska forskargrupp arbetar med att utveckla ett patient-rapporterat mätinstrument för egenvård (PRISM-CC) anpassat för personer med multisjuklighet. Nu är det dags för nästa steg i projektet, att testa och anpassa detta mätinstrument till äldre personer i Sverige för att få bättre kunskap om deras behov av egenvårdsstöd. PRISM-CC kommer användas för att beskriva egenvårdsbehov bland äldre personer, och hur dessa behov varierar mellan olika grupper. Kvalitativa intervjuer kommer användas för att beskriva äldre personers upplevda behov av stöd i relation till egenvårdbehov. Anställningen planeras leda till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser etc.

Behörighet / Kvalifikationer Högskoleutbildning omfattande 240 hp varav minst 60 hp på avancerad nivå inom vårdvetenskap/omvårdnad. Specialistutbildning till distriktssköterska/inom äldres hälsa och arbete inom primärvård/hemsjukvård är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med kvantitativ forskningsmetod. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Stor vikt läggs vid din förmåga till självständigt arbete och till samarbete med andra. Vi vill att du ska vara ansvarfull, utåtriktad och flexibel i ditt arbetssätt, ha lätt för att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt. Arbetet kräver att du har god förmåga att samarbeta med andra. Samarbetspartners förekommer inom såväl som utanför Umeå universitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan ska innehålla

 • o Personligt brev som sammanfattar ditt vetenskapliga intresse och motiverar varför du söker anställningen, max 1500 ord.
 • o CV/meritförteckning
 • o Examensbevis (styrkta kopia)
 • o Examensarbeten på grund och avancerad nivå och eventuella övriga publikationer
 • o Kontaktuppgifter till två referenspersoner
 • o Övriga meriter med relevans för anställningen

Dokument ska bifogas elektroniskt i Word- eller PDF-format. Ofullständig ansökan kommer inte att behandlas.

Bedömning

Utvärdering av förmågan att tillgodogöra sig forskarutbildning baseras främst på:

 1. Kunskaper och färdigheter relevanta för doktorandstudier inom forskningsområdet.
 2. Förmågan att formulera och lösa vetenskapliga frågor.
 3. Färdigheter i skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och engelska.
 4. Övriga erfarenheter relevanta för forskarutbildningen, t ex yrkeserfarenhet.

God samarbetsförmåga, driv och förmåga att arbeta självständigt betraktas som positiva meriter.

Anställningsform och omfattning:

Anställningen är begränsad till fyra år på heltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 För övrig information se: http://www.medfak.umu.se/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/doktorandhandboken/

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Åsa Audulv docent och projektansvarig

090-786 55 42

Diarienummer

AN 2.2.1-2103-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-01-19

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.