Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot omvårdnad

Institutionen för omvårdnad

Ansök

senast

2021-10-03

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100 %
 • Ort Umeå

Vid Institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa.

Arbetsuppgifter

Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar deltagande i forskningsprojekt såväl som i forskarutbildningskurser, seminarieserie etc.

Nu söker vi en doktorand för arbete i forskningsprojektet Reproduktiv hälsa hos vuxna med medfödda hjärtfel.

Projektet syftar till att erhålla en större förståelse och kunskap om den reproduktiva hälsan hos vuxna med medfödda hjärtfel. För att studera detta använder vi kvalitativa och kvantitativa metoder.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska eller barnmorska med högskoleutbildning omfattande 240 hp varav minst 60 hp på avancerad nivå inom omvårdnad/sexuell och reproduktiv hälsa. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Grundläggande kunskaper i olika analysmetoder liksom erfarenhet inom forskningsfältet samt erfarenhet av arbete med kvantitativ och kvalitativ metod är meriterande.

Arbetet kräver att du är ansvarsfull, utåtriktad och flexibel i ditt arbetssätt, har lätt för att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt, men även har god förmåga att samarbeta med andra. Samarbetspartners förekommer såväl inom som utanför Umeå universitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Bedömning

Utvärdering av förmågan att tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå baseras främst på:

 • Kunskaper och färdigheter relevanta för forskarstudier inom området.
 • Förmåga att formulera och lösa vetenskapliga frågor.
 • Färdigheter i skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och engelska.
 • Övriga erfarenheter relevanta för forskarutbildningen, t ex yrkeserfarenhet.

Ett urval kommer att göras bland behöriga sökande baserat på meriter och bedömd potential att tillgodogöra sig studier på forskarnivå. Intervjuer i samband med tillsättning av anställningen kommer att ske. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför en av institutionsledningen utsedd forskarutbildningsgrupp. Antagning till forskarutbildning initieras efter avslutad urvalsprocess.

Villkor

 • Personligt brev som sammanfattar ditt vetenskapliga intresse och motiverar varför du söker anställningen, max 1500 ord.
 • CV/meritförteckning
 • Examensbevis (styrkta kopior)
 • Kopia på magister-/masteruppsats och eventuella övriga publikationer
 • Kontaktuppgifter till två referenspersoner
 • Övriga meriter med relevans för anställningen

Dokument ska bifogas elektroniskt i Word- eller PDF-format. Ofullständig ansökan kommer inte att behandlas.

Anställningsform och omfattning:

Anställningen är begränsad till fyra år på heltid eller upp till fem år om undervisning och annat institutionsarbete utförs. Undervisning och annat institutionsarbete (upp till högst 20%) kan inkluderas. Avsikten är att tjänsten  ska tillsättas så snart som möjligt. Enligt Högskoleförordningen (12 kap 2 §) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Tillträdesdag: Snarast möjligt

Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Övriga upplysningar

För övrig information se http://www.medfak.umu.se/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/ doktorandhandboken/

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Annika Bay annika.bay@umu.se

090-7865917

Diarienummer

AN 2.2.1-1247-21

Löneform

Månadslön

Ansök

senast

2021-10-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.